
Žinot, kuo gaivūs tortai geresni už riebius? Galima drąsiai pakartoti porciją ir suvalgyti bent du gabaliukus! Šis tortas su varškės ir baltojo šokolado kremu, mandarinų želė ir avietėmis, manau, visai vertas tokio pakartojimo.
Gaivumo jam suteikia mandarinų tyrė, kurią esu jau seniai pamėgusi ir dažnai naudoju gamindama tortus ar pyragėlius. Sykį bandžiau mandarinų tyrę pasigaminti pati, bet rezultatas visai nenudžiugino: trūko saldumo, tyrė apkarto. Daugiau neeksperimentuoju, perku šaldytą tyrę, kurios sudėtyje – vien mandarinai, ji nesaldinta tačiau pakankamai saldi, nes paruošta iš gerai sunokusių vaisių.
Tortas su varškės ir baltojo šokolado kremu man labai skanus su mandarinų žėlė, todėl rekomenduoju pabandyti gaminti būtent su ja, bet apskritai galite naudoti ir kitų vaisių ar uogų tyres – tiks įvairios.

Dvejojau, ar dėti į baltąjį sluoksnį aviečių. Nusprendžiau, kad jos nepamaišys, ir nesuklydau. Be aviečių man gal lyg kažko trūktų. Labai smagu ragaujant netikėtai aptikti saldžią uogą, o ir torto pjūvis daug gražesnis.
Dėl varškės sluoksnyje naudojamo baltojo šokolado, tortą saldinti reikėtų labai saikingai. Jei su baltuoju šokoladu gaminti nenorite, peržiūrėkite labai panašaus rikotos surio torto su mandarinų želė receptą. Rikotą tikrai galima keisti kremine varške.
Puošti tortą, žinoma, galima įvairiai. Skonis nenukentės, jei ir visai nepuošite. Aš nusprendžiau dekoravimui panaudoti torto ingredientus: apibarsčiau baltojo šokolado drožlėmis ir smulkintomis avietėmis. Taip pat papuošiau liofilizuotais valgomais žiedais.

Beje, jei nesuvalgysit visko iškart, praskaidrinkit sau rytą. Į lovą ant padėklo atsineštas gabalėlis torto, kavos ar arbatos puodelis… Saldžiai maloni dienos pradžia – garantuota.


Varškės ir baltojo šokolado tortas su mandarinų želė ir avietėmis
admin Žinot, kuo gaivūs tortai geresni už riebius? Galima drąsiai pakartoti porciją ir suvalgyti bent du gabaliukus! Šis tortas su varškės… Saldus stalas tortas, desertas, varškės tortas, želė tortas, lengvas desertas, tortas gimtadieniui, mandarinai, varškė, varškės desertas, avietinis tortas, baltojo šokolado tortas European SpausdintiIngredientai
Pagrindui reikės:
- 170 g kokosų skonio sausainių (naudojau Selga)
- 80 g sviesto
Varškės ir baltojo šokolado sluoksniui reikės:
- 400 g kreminės varškės
- 100 g lieso graikiško jogurto
- 200 ml grietinėlės (35-36% rieb.)
- 3 v.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. cukraus
- 150 g baltojo šokolado
- 1 a.š. vanilės pastos arba ekstrakto
- 10 g želatinos (renkuosi Dr.Oetker, jei naudosite kitą, kiekis gali šiek tiek kisti)
- 50 ml pieno arba vandens (naudojau augalinį pieną)
- 100 g aviečių
Mandarinų želė sluoksniui reikės:
- 330 g mandarinų tyrės (perku Promo)
- 70 g cukraus
- 14 g želatinos (renkuosi Dr.Oetker, jei naudosite kitą, kiekis gali šiek tiek kisti)
- 50 ml vandens
Gaminimas
Pagrindo gaminimas:
- Ištirpinkite sviestą, susmulkinkite sausainius ir sumaišykite.
- Į 20-22 cm dydžio atsegamos torto formos dugną įtieskite arba po konditeriniu žiedu patieskite kepimo popierių. Jei turite, formos vidų apjuoskite acetato juosta – bus paprasta išimti tortą ir torto kraštas bus tolygus. Suformuokite sausainių pagrindą ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Varškės ir baltojo šokolado sluoksnio gaminimas:
- Visi produktai, išskyrus grietinėlę, turi būti kambario temperatūros.
- Kreminę varškę sumaišykite su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis ir vanilės pasta arba ekstraktu.
- Ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Jei naudosite mikrobangų krosnelę, tirpinkite nustačius 800W galingumą intervalais po 20 sekundžių, po kiekvieno intervalo labai gerai išmaišant. Palikite šiek tiek atvėsti, kad šokoladas nebūtų karštas.
- Įmaišykite tirpintą šokoladą į varškės masę.
- Želatiną užpilkite pienu arba vandeniu ir išbrinkinkite.
- Iki purumo išplakite grietinėlę ir padėkite į šaldytuvą, kol jos prireiks.
- Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol pilnai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių.
- Į ištirpusią želatiną įdėkite kelis šaukštus varškės kremo ir šluotele intensyviai išmaišykite. Vis įdėkite po kelis šaukštus ir maišykite, kol sudėsite apie trečdalį masės.
- Tolygiai sumaišykite abi mases. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai viena kryptimi išmaišykite silikonine mentele. Dalį kremo supilkite ant sausainių pagrindo, išdėliokite avietes ir supilkite likusį kremą. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
Mandarinų želė sluoksnio gaminimas:
- Pašildykite mandarinų tyrę su cukrumi, kol cukrus ištirps.
- Želatiną užpilkite vandeniu, išbrinkinkite. Pašildykite ant lėtos ugnies, kol pilnai ištirps (nevirkite).
- Į ištirpusią želatiną, nuolat maišant iš lėto supilkite mandarinų tyrę. Jei masė šilta, palikite šiek tiek atvėsti, tik stebėkite, kad nepradėtų stingti.
- Supilkite ant varškės sluoksnio ir palikite pilnai sustingti (geriausia per naktį).



2 Komentarai
Tobulas skonis! Gaivus, tikrai nesunkiai pagaminamas jei laikaisi recepto. Tik keistai gavosi su šaldyta mandarinų tyre – atšilusi buvo panaši į sultis, tikrai ne į tyrę. Tačiau vis tiek sustingo, skonis labai geras. Puikiai derėjo su avietėmis.
Labai malonu girdėti, kad pavyko ir patiko! Ačiū, kad parašėte, labai džiugu gauti atsiliepimą.
Mandarinų tyrė išties tokia ir yra – labiau kaip sultys. Pirmąsyk ir man buvo labai keista, bijojau, ar sustings, bet viskas puikiai su ja pavyksta 🙂 Ir išties netikėtai geras derinys su avietėmis.