
Gaivi, saldi tarta su braškėmis ir rikota. Nors šįkart siūlau ją ruošti su šviežiomis braškėmis, tačiau jų sezonui pasibaigus, puikiai tiks avietės. Taip pat galite maišyti kelių rūšių mėgstamas uogas.
Tartos pagrindas – kakavinis saldžios trapios tešlos krepšelis, prancūziškai vadinamos pâte sucrée. Ši tešla tiesiog puiki! Kepant pagrindą net neprireikia žirnių ar kruopų krepšelio formai prilaikyti, nes tešla nenubėga, kepdama išlieka stabiliai prilipusi prie formos. Be to, šią trapią tešlą labai mėgstu ir dėl skonio – tai puiki bazė skaniam pyragui. Krepšeliui šokoladinio skonio suteikia nesaldinta kakava, o trapumo – birūs „Kauno grūdų“ EKSTRA kvietiniai miltai, su kuriais lengva dirbti. Nors prancūziški desertų pavadinimai dažnai nuskamba kaip didelis iššūkis, neišsigąskit – tešlą paruošti tikrai nesudėtinga, ypač jei turite virtuvinį kombainą ar smulkintuvą, kuris beveik visą darbą nudirbs už jus.

Keptas rikotos sūrio įdaras labai švelnios, glotnios, kreminės tekstūros. Citrinos žievelė jam suteikia gaivumo. Vietoje rikotos galite naudoti iki vientiso kremo pertrintą varškę – skonis bus šiek tiek kitoks, bet vis vien geras.
Tarta su braškėmis ir rikota bus skaniausia, jei rinksitės saldesnes braškes. Taip pat galite keisti jas kitomis uogomis. Mano skoniui dar labai tiktų avietės. Uogomis tartą geriausia puošti prieš patiekiant, kad būtų kuo šviežesnės.
Jei mėgstate tokio tipo desertus, taip pat kviečiu peržiūrėti panašų kakavinės tartos su varške ir trešnėmis receptą.


Tarta su braškėmis ir rikota
admin Gaivi, saldi tarta su braškėmis ir rikota. Nors šįkart siūlau ją ruošti su šviežiomis braškėmis, tačiau jų sezonui pasibaigus, puikiai… Saldus stalas braškės, tortas su braškėmis, braškinis tortas, gimtadieniui, gimtadienio tortas, gaivus tortas, varškės tortas, varškės ir braškių tortas European SpausdintiIngredientai
Trapiai tešlai:
- 210 g „Kauno grūdų“ EKSTRA kvietinių miltų
- 20 g nesaldintos kakavos miltelių
- 130 g šalto sviesto
- 50 g cukraus pudros
- 1 didelio kiaušinio
- Žiupsnio druskos
Įdarui:
- 500 g rikotos sūrio
- 100 g cukraus
- 1 didelio kiaušinio
- 3 didelių kiaušinių trynių
- 1,5 a.š. vanilės pastos arba ekstrakto
- Nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
Viršui:
- 400-450 g braškių
- Nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- Saujelės kepintų migdolų riekelių
- Cukraus pudros
Gaminimas
Trapios tešlos krepšelio paruošimas:
1. Elektriniu kombainu ar smulkintuvu sutrinkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, cukraus pudrą ir druską, tik kol ingredientai susimaišys (jei neturite, galite trinti rankomis).
2. Įsijokite miltus, kakavą ir trumpai sumaišykite iki trupinių.
3. Įmuškite kiaušinį, suformuokite tešlą (minkyti nereikia) ir palaikykite šaldytuve apie 20 min.
4. Kepimo formą patepkite sviestu. Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir įtieskite arba įlipdykite rankomis į formą. Subadykite šakute ir palaikykite šaldytuve apie 30-60 min.
5. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Palikite atvėsti.
Pyrago gaminimas:
1. Rikotos sūrį sumaišykite su cukrumi ir vanilės pasta ar ekstraktu.
2. Supilkite kiaušinį, trynius ir šluotele sumaišykite iki vientisos masės.
3. Įtarkuokite citrinos žievelę.
4. Paskleiskite įdarą ant pagrindo ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol įdaras sutvirtės. Atvėsinkite.
5. Prieš patiekiant pyragą, griežinėliais supjaustykite ir išdėliokite braškes.
6. Apibarstykite tarkuota citrinos žievele, cukraus pudra ir kepintomis migdolų riekelėmis.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama