Kartu su pavasariu natūraliai ateina noras valgyti gaiviau, lengviau ir spalvingiau. Brusketos šiltuoju sezonu mūsų namuose rodosi tikrai dažniau, jas labai mėgstam. Šįkart paruošiau dvi gaivias, šiek tiek desertiškas, bet kartu ir šiek tiek pikantiškas laaaabai skanias brusketas. Brusketos su braškėmis ir mangais nuo stalo dingo akimirksniu. Pikantiškumo joms suteikia tirštas, kreminis balzaminis actas – žinokit, tai labai geras derinys su švelnia rikota! Na, o bazilikas yra tikriausiai vienas mano mėgstamiausių prieskonių ir čia jis viską sujungia tobulai skonių harmonijai. Valgyčiau ir pusryčiams, ir užkandžiui ir jaukiai pavasario ar vasaros vakarienei. Patiko ir man, ir šeimai, ir draugams ant stalo patiekčiau su džiaugsmu.
Šalia skanių užkandžių norisi ir skanaus gėrimo, tad sumaišiau du gaivius kokteilius su sultimis ir Sapinca eliksyru. Kyla klausimas, kas tai? Pasakoju: tai dviejų rūšių visiškai natūralūs, ekologiški, veganiški gėrimai be konservantų ir kitų blogybių, bet su vitaminais ir mineralais iš Pietų Amerikos gamtos. Geltonasis eliksyras pagamintas iš augalų šaknų, raudonasis – iš egzotiškų vaisių ir uogų. Sąraše daug sveikatai naudingų ingredientų, pavyzdžiui: imbieras, citrina, citrinžolė, saldymedžio ir galangalo šaknys, maca, drakono vaisai, papajos, acai uogos, ašvaganda ir t.t.
Galima gerti gryną eliksyrą, bet skonis toks imbierinis, smarkokas, todėl man asmeniškai labiau patiko jį maišyti su derančiomis sultimis ir vandeniu. Suteikė gero skonio, „cinkelio“, imbiero nata daug švelnesnė. Beje, eliksyrą užpylus šiltu vandeniu gauname arbatą – universalu. Man pasirodė, kad brusketos su braškėmis ir bazilikais puikiai tiko su sulčių ir Sapinca kokteiliais, o ateityje paeksperimentuosiu juos patiekdama su kitais patiekalais.
Brusketos su braškėmis ir mangais
admin Kartu su pavasariu natūraliai ateina noras valgyti gaiviau, lengviau ir spalvingiau. Brusketos šiltuoju sezonu mūsų namuose rodosi tikrai dažniau, jas… Užkandžiai braškės, brusketos, bruschetta, brusketa, vakarėlio užkandis, vakarėliui, užkandžiai, mangai, brusketos su mangais, brusketos su braskemis European SpausdintiIngredientai
Brusketoms su braškėmis (5 vnt.)
- 5 riekelės ciabatta duonos
- 5 v.š. rikotos sūrio
- Kelių saujų braškių
- Saujelės baziliko lapelių
- Kelių šlakelių tiršto kreminio balzaminio acto
- Kelių šlakelių ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Brusketoms su mangais (5 vnt.):
- 5 riekelės ciabatta duonos
- 5 v.š. rikotos sūrio
- 1 mango
- Saujelės baziliko lapelių
- Kelių šlakelių tiršto kreminio balzaminio acto
- Šiek tiek citrinos sulčių
- Kelių šlakelių ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
- Duonos riekeles patepkite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min. arba kol taps traškios. Jei norite, duoną galite skrudinti ir skrudintuve – tuomet aliejumi netepkite.
- Smulkiai supjaustykite baziliko lapelius.
- Braškes supjaustykite griežinėliais, o mangą – kubeliais.
- Ant duonos riekelių tepkite rikotos sūrį.
- Mango kubelius sumaišykite su citrinos sultimis ir puse smulkintų baziliko lapelių. Pagardinkite druska, pipirais ir balzaminiu actu. Sudėkite ant 5 duonos riekelių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Ant likusių 5 riekelių sudėkite braškes, paskirstykite likusius pusę smulkintų baziliko lapelių. Pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Jei norite, gali uždėti dar po kelis baziliko lapelius – ir dėl grožio, ir dėl skonio.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Sapinca.
#reklama