
Labai paprastai pagaminamas, bet tikrai skanus tortas arba maži pyragėliai. Atvirai, man tokie tortai – vieni skaniausių: neapsunkina, yra gaivūs ir lengvai galima suvalgyti dar kąsnelį, o gal ir visą gabalėlį.

Rekomenduoju gaminti su mandarinų tyre. Ji čia – mano favoritė! Didelis tyrių pasirinkimas yra Cash&Carry, ten perku ir mandarinų tyrę. Tačiau tikrai galite naudoti kitų vaisių ar uogų tyres. Pavyzdžiui, šiems pyragėliams gaminau trijų skonių želė: mandarinų, braškių ir šilauogių. Tyres pirkti taip pat nebūtina: dažnai atitirpinu šaldytas uogas, susmulkinu blenderiu ir pertrinu per sietelį. Jei netingite, galite nurodytą želė sluoksnio kiekį skaidyti į kelias dalis ir pasigaminti spalvotus pyragėlius.


Rikotos sūrio ir mandarinų (ar kitų vaisių/uogų) želė tortas arba pyragėliai
admin Labai paprastai pagaminamas, bet tikrai skanus tortas arba maži pyragėliai. Atvirai, man tokie tortai – vieni skaniausių: neapsunkina, yra gaivūs… Saldus stalas tortas, desertas, sveikas desertas, sveikuoliškas tortas, veganiškas tortas, sūrio tortas, rikotos sūrio tortas, skanus tortas, želė tortas, lengvas desertas, tortas gimtadieniui European SpausdintiIngredientai
Pagrindui reikės:
- 220 g sausainių
- 100 g sviesto
Sūrio sluoksniui reikės:
- 750 g rikotos sūrio
- 200 g graikiško jogurto (naudojau Rimi 7,5%.)
- 200 g grietinėlės (35-36%)
- 150 g cukraus
- 5 v.š. citrinos sulčių
- 15 g Dr.Oetker želatinos
- Žiupsnelio maltos vanilės
Želė sluoksniui reikės:
- 380 g mandarinų tyrės (ar kitų vaisių arba uogų tyrės)
- 80 g cukraus (reguliuokite pagal norimą saldumą, mandarinams reikia daugiau, saldesnėms uogoms ar vaisiams gali užtekti mažiau)
- 17 g Dr.Oetker želatinos
Gaminimas
Pagrindo gaminimas:
- Ištirpinkite sviestą, susmulkinkite sausainius ir sumaišykite.
- Torto formą ištieskite kepimo popieriumi. Jei turite, formos vidų apjuoskite acetato juosta. Iš sausainių ir sviesto mišinio sulipdykite pagrindą ir įdėkite į šaldytuvą sustingti.
Sūrio sluoksnio gaminimas:
- Sumaišykite kambario temperatūros rikotos sūrį ir graikišką jogurtą. Sudėkite cukrų, vanilę, supilkite citrinos sultis.
- Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto vandens, išbrinkinkite. Pašildykite ant lėtos ugnies, kol pilnai ištirps (nevirkite).
- Į ištirpusią želatiną (jos vėsinti nereikia!) įdėkite kelis šaukštus kreminės masės ir intensyviai išmaišykite. Papildykite dar keliais, vėl išmaišykite ir taip keletą kartų. Sumaišykite abi mases. Šaltą grietinėlę išplakite ir švelniai viena kryptimi įmaišykite į masę. Masę supilkite ant sausainių pagrindo. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
Želė sluoksnio gaminimas:
- Pašildykite vaisių ar uogų tyrę su cukrumi, kol cukrus ištirps.
- Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto vandens, išbrinkinkite. Pašildykite ant lėtos ugnies, kol pilnai ištirps (nevirkite).
- Į ištirpusią želatiną, nuolat maišant iš lėto supilkite uogų tyrę. Jei masė šilta, palikite šiek tiek atvėsti, tik stebėkite, kad nepradėtų stingti.
- Supilkite ant kreminio sluoksnio ir palikite pilnai sustingti (aš palieku per naktį).

1 Komentaras
[…] labai saikingai. Jei su baltuoju šokoladu gaminti nenorite, peržiūrėkite labai panašaus rikotos surio torto su mandarinų želė receptą. Rikotą tikrai galima keisti kremine […]