Savaitgaliais pas mus beveik visuomet – blynai arba vafliai. O kai Užgavėnės išpuola laisvadienį, ir jis atrodo lyg sekmadienis, nelieka nieko kito, kaip tik kepti blynus.
Ta proga dalinuosi visai neįmantriu, netgi itin paprastu, bet mums patinkančiu avižinių blynelių receptu. Pataruoju metu avižinius blynelius kepame turbūt dažniausiai. Pastebėjau, kad jie daug lengviau virškinami, nei kvietiniai. Juos pasirinkusi rytui, po pusryčių nesijaučiu apsunkusi.
Jogurtiniai avižiniai blyneliai
admin Savaitgaliais pas mus beveik visuomet – blynai arba vafliai. O kai Užgavėnės išpuola laisvadienį, ir jis atrodo lyg sekmadienis, nelieka… Pusryčiai Jogurtiniai avižiniai blyneliai European Spausdinti
Porcijos: 2
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 2 sunokusių bananų
- 2 kiaušinių
- 120 g pilno grūdo avižinių miltų (6 kupini v.š.)
- 200 g graikiško jogurto
- 50 g augalinio pieno
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek kokosų aliejaus kepimui
Gaminimas
- Šakute sutrinkite bananus.
- Elektriniu plaktuvu iki purumo su žiupsneliu druskos išplakite 2 kiaušinius.
- Į kiaušinius įmaišykite bananus. Po to – graikišką jogurtą ir augalinį pieną. Išplakite.
- Sudėkite avižinius miltus ir dar kartą trumpai suplakite, kol tešla taps vientisa.
- Kepkite su šlakeliu kokosų aliejaus.
- Gardinkite kuo tik norisi.