
Savaitgaliui subalansuotas receptas: lengvai ir greitai paruošiami pikantiški sūrio ir rozmarino sausainiai su citrinos žievele. Juk šviesėjant vakarams norisi ilgiau pavakaroti, šiltėjant orui – dažniau susitikti su draugais. O koks susitikimas be skanių užkandžių? Esu tikra, kad šie aromatingi sausainiai praturtins bet kokį užkandžių padėklą!
Anksčiau galvojau, kad šalia užkandžių pilnai pakanka pirktinių krekerių. Juk jie skanūs, o ir gaminti nereikia, ar ne? Bet šie pikantiški ir gražūs sausainukai tirpte tirpo nuo mūsų stalo. Jie tobulai tinka prie alyvuogių, vynuogių, kumpio, sūrio, įvairių užtepėlių ir panašiai. Prie vyno ar be jo – ir vienaip, ir kitaip labai verti dėmesio. Garantuotai gaminsiu dar ne kartą.
Mes ragavome su vynuogėmis ir marinuotomis alyvuogėmis (mano mėgstamiausių alyvuogių su medumi receptą galite rasti čia).

Atkreipkite dėmesį, kad rozmarinas ir citrina juose juntami gana intensyviai. Jei šiuos skonius mėgstate – puiku! Jei vis tik norite silpniau juntamų skonio natų, galite sumažinti citrinos žievelės ir rozmarino kiekį. Nors man jie todėl ir patiko, kad yra šiek tiek kitoniški, nei įprasti sūrio sausainiai.
Ai, tiesa, jie pasižymi vienu minusu – yra greitai suvalgomi. Kartu su Kauno grūdais kviečiame išsikepti ir įsitikinti 🙂


Pikantiški sūrio ir rozmarino sausainiai su citrinos žievele
admin Savaitgaliui subalansuotas receptas: lengvai ir greitai paruošiami pikantiški sūrio ir rozmarino sausainiai su citrinos žievele. Juk šviesėjant vakarams norisi ilgiau… Užkandžiai sausainiai, pikantiski sausainiai, uzkandziai, uzkandis, uzkandziu stalas, prie vyno, uzkandziai prie vyno, rozmarino sausainiai, surio sausainiai European SpausdintiIngredientai
- 150 g Kauno grūdų aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550C)
- 90 g šalto sviesto (galite jį apie pusvalandį palaikyti šaldiklyje)
- 80 g parmezano ar kito kietojo sūrio
- 1 šakelės šviežio rozmarino
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- Žiupsnio druskos
- 1 v.š. šalto vandens
Gaminimas
- Sūrį susmulkinkite elektriniu smulkintuvu arba smulkiai sutarkuokite. Sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais. Rozmarino lapelius smulkiai supjaustykite.
- Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Ilgai trinti nereikia, tik kol ima formuotis vientisi tešlos gabalėliai. Jei smulkintuvo neturite, į miltus suberkite druską, juoduosius pipirus ir citrinos žievelę. Pirštais įtrinkite šaltą sviestą. Sudėkite sūrį ir rozmariną, supilkite citrinos sultis, vandenį ir suformuokite tešlą. Jei pastebite, kad šiek tiek trūksta drėgmės, įpilkite dar šlakelį šalto vandens. Suformuokite tešlos rutulį, įsukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie pusvalandį.
- Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų plonai iškočiokite tešlą. Metaline sausainių formele išspauskite sausainius. Pakartokite procesą ir iš tešlos likučių padarykite likusius sausainius.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Sausainiai neturi patamsėti, jie lieka gana šviesūs. Kai matote, kad kraštai po truputį ima skrusti, ištraukite ir atvėsinkite.
- Patiekite kartu su mėgstamais užkandžiais.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama