
Pradėsiu nuo prisipažinimo, kad į pyragus, keksus ir tortus su morkomis visada kažkodėl žiūrėjau kreivokai. Nebuvo noro net pamėginti, nes buvau įtikėjusi, kad skonis bus „nieko gero“ arba bent jau „nieko įspūdingo“. Padrąsinta Kauno grūdų, vis tik pažadėjau iškepti morkų pyragą su sūrio kremu.
Gamindama, vėlgi, turėjau nusistatymą, kad teks kepti antrąsyk, bet kaip aš klydau! Šis pyragas buvo toks netikėtai skanus, kad tiesiog jį įsimylėjau. Tad drąsiai galiu pasakyti, kad tai – tobulas morkų pyragas.

Purus, drėgnas, minkštas, kvapnus ir „su cinkeliu“, kurio suteikia traškantys karijų riešutai. Jame susipina morkų, cinamono, kokoso, karijų ir citrinos skoniai. Visa puokštė, bet viskas kartu puikiai dera.
Apteptas maskarponės kremu ir patiektas ant stalo jis pilnai gali atstoti netgi tortą.


Morkų pyragas su maskarponės sūrio kremu
admin Pradėsiu nuo prisipažinimo, kad į pyragus, keksus ir tortus su morkomis visada kažkodėl žiūrėjau kreivokai. Nebuvo noro net pamėginti, nes… Saldus stalas morkų pyragas, morkų keksas, pyragas su morkomis, morkų desertas, morkų tortas, morkų pyragas su sūrio kremu, maskarponės kremas, tobulas morkų pyragas European SpausdintiIngredientai
Pyragui reikės:
- 190 g Kauno grūdų EKSTRA kvietinių miltų
- 3 kiaušinių
- 130 g cukraus
- 120 ml aliejaus
- 200 g burokine tarka sutarkuotų morkų
- 30 g kokosų drožlių
- 50 g karijų riešutų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 citrinos žievelės
- 1 a.š. malto cinamono
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
- Gabalėlio sviesto (formai ištepti)
Kremui reikės:
- 200 g maskarponės sūrio
- 200 g grietinėlės (35% rieb.)
- 2 v.š. cukraus pudros
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 2 v.š. citrinos sulčių
Puošimui reikės:
- 1 morkos
- 20 g karijų riešutų
Gaminimas
- Sausoje keptuvėje atskirai apkepkite smulkintus karijų riešutus ir kokosų drožles.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kokosų drožles ir cinamoną.
- Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki purumo. Įplakite aliejų ir vanilės ekstraktą.
- Įmaišykite miltų-kokosų drožlių mišinį.
- Įmaišykite tarkuotas morkas, citrinos žievelę ir 50 g karijų riešutų.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą ir sviestu išteptą 22 cm dydžio kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Ar pyragas iškepė, tikrinkite įsmeigiant ties pyrago viduriu medinį pagaliuką – jis turi likti sausas. Pyragą atvėsinkite.
- Kremui sumaišykite šaltą grietinėlę, maskarponę, vanilės ekstraktą ir cukraus pudrą, kol masė taps vientisa. Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu. Neperplakite, kremas turi būti tolygios ir tvirtos konsistencijos, bet nepagelsti, neįgyti sviesto poskonio. Pabaigoje įplakite citrinos sultis ir išjunkite plaktuvą.
- Pyragą aptepkite kremu.
- Bulvių skustuku priskuskite plonų morkų juostelių. Apibarstykite pyragą karijų riešutais ir papuoškite morkų juostelėmis.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama