Morkų tortas jau yra labai gerai, bet morkų tortas su kokosiniu kremu yra daaar geriau! Nors esu itin lengvų, gaivių desertų mėgėja, suvalgiau ne vieną šio torto gabalėlį ir vis dar kąsneliui sugrįždavau prie šaldytuvo. Tai – tikrai tobulas desertas Velykoms! Gera žinia, kad jam pagaminti užteks kiek daugiau, nei valandos, o likusį laiką teliks išlaukti, kol tortas susistovės šaldytuve. Rašydama šį tekstą taip jo vėl užsimaniau, kad svarstau, ar nepakeitus velykinių saldumynų plano…
Tortas susideda iš:
- Trijų sluoksnių minkšto, drėgno morkų biskvito su cinamono ir imbiero skonio natomis. Jį kepu stačiakampėje orkaitės kepimo skardoje, telpa trys 18 cm dydžio biskvitai, o jei gaminsite didesnį tortą – visad galite vieną biskvitą sudėti iš dviejų dalių po pusę. Jį geriausia naudoti viduriniam sluoksniui.
- Trijų puraus maskarponės ir grietinėlės kremo sluoksnių, gausiai pagardintų kepintomis ir nekepintomis kokosų drožlėmis.
Biskvitą tradiciškai kepiau su Kauno grūdų EKSTRA kvietiniais miltais, kurie labai tinka tokio tipo kepiniams. Kad tortas puikiai pavyktų, patariu naudoti būtent juos, nes miltai skiriasi. Šie miltai dėl birios tekstūros suteikia kepiniams purumo, jų prireikia mažiau.
Papuošiau paprastai – aplipdžiau kepintais riešutais ir kokosų riekelėmis, iš marcipano suformavau kelias morkytes viršui. Galite rinktis tokį papuošimą arba tiesiog aptepti tortą kremu. Jei norite, kad tortas būtų apteptas storiau, galite pasigaminti truputį daugiau maskarponės – grietinėlės kremo.
Morkų tortas su kokosiniu kremu
admin Morkų tortas jau yra labai gerai, bet morkų tortas su kokosiniu kremu yra daaar geriau! Nors esu itin lengvų, gaivių… Saldus stalas morkų tortas, Velykos, Velykoms, Velykinis desertas, pavasario desertas, tortas su morkomis, morkų tortas, kokosinis tortas, kokosinis kremas, tortas šventei European SpausdintiIngredientai
Biskvitui:
- 180 g „Kauno grūdų“ EKSTRA kvietinių miltų
- 3 kiaušinių (L dydžio)
- 130 g cukraus
- 150 ml neutralaus skonio aliejaus
- 300 g smulkiai sutarkuotų morkų
- 50 g kepintų kokosų drožlių
- 80 g kepintų, kapotų karijų arba graikinių riešutų
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. malto cinamono
- 1 a.š. malto imbiero
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
Sulaistymui:
- 2-3 v.š. apelsino sulčių
Kremui:
- 300 g maskarponės sūrio
- 300 g grietinėlės (35%)
- 30 g kokosų drožlių
- 50 g kepintų kokosų drožlių
- 3 v.š. cukraus pudros
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 2,5 v.š. apelsino sulčių
Viršui ir šonams:
- Saujelės kepintų karijų arba graikinių riešutų
- Saujelės kepintų kokosų drožlių
- Saujelės kepintų kokosų riekelių
Marcipaninėms morkytėms:
- Marcipano masės
- Oranžinių arba geltonų + raudonų maistinių dažų
- Žalių maistinių dažų
Gaminimas
Biskvito kepimas:
- Stačiakampę standartinę orkaitės kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir pieštuku nubrėžkite tris 18 cm dydžio apskritimus.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kokosų drožles, cinamoną ir imbierą.
- Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki purumo (užtruks apie 5-8 min.). Įplakite aliejų ir vanilės ekstraktą.
- Mentele įmaišykite miltų – kokosų drožlių mišinį.
- Įmaišykite tarkuotas morkas ir karijų riešutus.
- Suverskite tešlą ant apskritimų ir mentele palyginkite į šonus, šiek tiek užeinant už apskritimų ribų. Kepkite apie 20-25 min. Ar iškepė, tikrinkite ties biskvito viduriu keliose vietose įsmeigdami medinį pagaliuką – jis turi likti sausas.
- Atvėsinkite, apverskite ir iš lėto pašalinkite kepimo popierių. Konditeriniu žiedu ar torto formos kraštu išpjaukite tris 18 cm dydžio apskritimus.
Kremo paruošimas:
- Kremui sumaišykite šaltą maskarponę, šaltą grietinėlę ir cukraus pudrą, kol masė taps vientisa.
- Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu, kol sutirštės. Neperplakite, kremas turi būti tolygios ir tvirtos konsistencijos, bet nepagelsti, neįgyti sviesto skonio.
- Baigiant plakti supilkite vanilės ekstraktą ir apelsino sultis.
- Įmaišykite kepintas ir nekepintas kokosų drožles.
Torto sluoksniavimas:
*Tortą surinkau tiesiog lėkštėje, bet galite naudoti ir konditerinį žiedą ar atsegamą torto formą. Tokiu atveju nepamirškite pasilikti šiek tiek kremo ir torto šonus aptepkite kitą dieną.
- Ant lėkštės dėkite biskvitą ir šepetėliu šiek tiek aptepkite jį apelsinų sultimis. Paskirstykite trečdalį kremo. Dėkite antrąjį biskvitą, suvilgykite sultimis ir aptepkite antruoju trečdaliu kremo. Galiausiai uždėkite paskutinį biskvitą, sudrėkinkite sultimis ir kremu aptepkite torto viršų bei šonus.
- Palaikykite šaldytuve bent 8-12 val. ar ilgiau.
- Tortą apibarstykite kokosų drožlėmis ir smulkintais riešutais. Torto kraštą aplipdykite kokosų riekelėmis ir stambiai smulkintais riešutais. Papuoškite marcipano morkytėmis.
Marcipano morkyčių paruošimas:
- Marcipano masę oranžinei spalvai sumaišykite su oranžiniais dažais arba prieš tai iki oranžinės spalvos sumaišytais geltonais ir raudonais dažais (oranžinei spalvai išgauti raudonų prireiks daug mažiau, nei geltonų). Išminkykite iki vientisos masės.
- Žaliai spalvai marcipano masę sumaišykite su žaliais dažais ir išminkykite, kol spalva taps vientisa.
- Rankomis sufomuokite nedideles morkytes. Lapelius formuokite iš dviejų plonų pusiau perlenktų juostelių – padarysite 4 lapelius. Dantų krapštuku ant morkyčių padarykite švelnius įdubimus.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais. Kviečiu peržiūrėti ir citrininio torto su baltuoju šokoladu receptą, kurį taip pat paruošėme Velykoms.
#reklama