Turiu vieną Velykų keistenybę. Niekad nesuvalgau nė vieno margučio. Patikrinu stiprumą ir atiduodu stalo kaimynui iš kairės ar dešinės. Ne todėl, kad margučiai dažyti (jau daug metų juos dažom natūraliai), bet kietai virtų tiesiog taip valgyti nemėgstu. O ir šiaip, kiaušiniai man skaniausi kątik išvirti, dar šilti. Įdaryti kiaušiniai – jau visai kitas reikalas, jų visad noriu per Velykas arba po jų, kai lieka daug kiaušinių ir reikia juos kažkaip sunaudoti.
Šie įdaryti kiaušiniai su ikrais – gurmaniškas receptas, kuriam prireiks vos kelių ingredientų. O tiksliau, tik penkių, jei neskaičiuosime druskos ir juodųjų pipirų. Juk geram, skaniam patiekalui daug produktų nereikia, svarbiausia, kad jie būtų kokybiški. Tokius tikrai rasite Assorti:
- Rinkausi prancūzišką majonezą, kurio sudėtyje jau yra garstyčių – eina sau, koks skanus! Bet taip pat pagal skonį galite majonezą sumaišyti su garstyčiomis be grūdelių.
- Medus su trumais yra tiesiog nerealus, paliko išskirtinai gerą įspūdį tiek šiame recepte, tiek crostini su sūriu ir vynuogėmis recepte, kuriuo dalinausi anksčiau.
- Na, o puikaus skonio ir tekstūros upėtakių ikrai ant viršaus viską vainikuoja. Nuostabu!
Man dar nepavyko gauti našlaičių įdarytų kiaušinių papuošimui, bet jei jums pavyktų rasti šviežių ar džiovintų, atrodytų labai elegantiškai ir tiesiog puikiai.
O jei vis tik nuspręsit, kad ant Velykų stalo kiaušinių ir taip nemažai, įdaryti kiaušiniai – puikus būdas nenuobodžiai sunaudoti po švenčių likusius margučius. Šiuo atveju maisto šventė bus garantuota antrąsyk.
Įdaryti kiaušiniai su ikrais
admin Turiu vieną Velykų keistenybę. Niekad nesuvalgau nė vieno margučio. Patikrinu stiprumą ir atiduodu stalo kaimynui iš kairės ar dešinės. Ne… Užkandžiai velykos, assorti, velykų stalas, velykų patiekalai, uzkandziai, vakareliui, vakarelio idejos European SpausdintiIngredientai
- 7 kiaušinių
- 6 a.š. majonezo su garstyčiomis „Delouis“
- 1 a.š. medaus su trumais
- 8 a.š. upėtakių ikrų
- Šiek tiek krapų
- Žiupsnio druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
- Puode užvirkite sūdytą vandenį. Sudėkite ir kietai išvirkite kiaušinius. Užpilkite juos šaltu vandeniu ir palikite apie 5 min. Kiekvieną kiaušinį pavoliokite rankose, padaužykite, kad lengviau luptųsi ir atsargiai nulupkite.
- Kiaušinius perpjaukite išilgai per pusę.
- Išimkite ir sutrinkite trynius. Sudėkite majonezą su garstyčiomis, po žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite, ištrinkite iki vientiso kremo. Pagardinkite puse šaukštelio medaus su trumais ir paragaukite. Jei norisi, įdėkite dar pusę šaukštelio medaus ir išmaišykite.
- Kaušinius įdarykite kremu, naudodami konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu arba tiesiog šaukštelį. Ant viršaus sudėkite ikrus. Papuoškite krapais ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Assorti.
#reklama