
Prancūziškas apverstas obuolių pyragas Tarte Tatin. Pasakyk jam TAIP! dėl bent 5 priežasčių:
- Jis tiesiog dieviškas!
- Jam prireiks tik 5 ingredientų.
- Jį gali greitai pagaminti tiesiog keptuvėje.
- Jam net nereikės minkyti tešlos. Gaminimo eiga trumpa ir nesudėtinga.
- Karamelizuoti obuoliai privers apsilaižyti pirštus, o pyrago derinys su vaniliniais ledais – neatsisakyti dar kąsnelio.

Spėju, kad daugelis apverstą obuolių pyragą Tarte Tatin žinote, kepėte ar bent ragavote? Bet ar bandėte jį pagardinti sojų padažu? Taip, taip, mano eksperimentai su sojų padažu saldžiame amplua sugrįžo! Darsyk pasitvirtinau, kad desertuose jis nepelnytai retai naudojamas. Galiu patikinti, kad ten, kur karamelė, „Kikkoman“ sojų padažas reikalų ne tik nepagadins, bet ir juos stipriai pagerins. Šio pyrago skonis toks maloniai sodresnis, su umami nata, vieno gabalėlio mums buvo tikrai negana. Žodžiais sunku apibūdinti, todėl verta paragauti patiems. Tikiuosi, kad jums patiks taip, kaip ir man!


Tarte Tatin apverstas obuolių pyragas
admin Prancūziškas apverstas obuolių pyragas Tarte Tatin. Pasakyk jam TAIP! dėl bent 5 priežasčių: Jis tiesiog dieviškas! Jam prireiks tik 5… Pyragai kikkoman, sojos padažas, pyragas, obuoliai, obuolių pyragas, apverstas obuolių pyragas, karamelinis pyragas, karamelizuti obuoliai, kepiniai European SpausdintiIngredientai
- 1 šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos lakšto (~250 g)
- 50 g sviesto
- 80 g cukraus
- 6-7 vidutinių obuolių
- 1-1,5 v.š. „Kikkoman“ sojų padažo
- Patiekimui: vanilinių ledų (nebūtina, bet skaniau)
Gaminimas
- Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite. Šiek tiek pakočiokite, kad tešlos užtektų išpjauti keliais cm didesnį apskritimą už keptuvės ar formos dugną, kurioje kepsite pyragą (patogiausia naudoti orkaitei tinkamą keptuvę). Išpjautą apskritimą padėkite ant miltuoto paviršiaus ir įdėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
- Obuolius, priklausomai nuo dydžio, supjaustykite į 4-6 dalis.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų ir kaitinkite, kol aptirps ir ims keisti spalvą į gintarinę. Pamaišykite ir išjunkite kaitrą. Jei karamelėje susidaro šiek tiek gumuliukų, neišsigąskite, kepant pyragą karamelė aptirps, susimaišys su obuolių sultimis ir gumuliukų neliks.
- Ant paruoštos karamelės sudėkite pjaustytus obuolius. Stenkitės nepalikti tarpų, nes kepdami jie susitrauks. Pakaitinkite dar apie 5 min., kol išsiskirs ir šiek tiek nugaruos obuolių sultys. Obuolius apšlakstykite sojų padažu.
- Jei keptuvės negalima naudoti orkaitėje, karamelę su obuoliais perkelkite į kepimui tinkamą formą. Jei keptuvė tinkama orkaitei, ir toliau gaminkite joje.
- Ant obuolių uždėkite sluoksniuotos tešlos apskritimą ir apkamšykite kraštus šaukštu, kad visi obuoliai gerai užsidengtų tešla. Subadykite tešlą šakute.
- Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. arba kol tešla gražiai apskrus. Palikite pravėsti apie 10 min., ant keptuvės ar formos uždėkite lėkštę ir atsargiai greitu judesiu apverskite pyragą.
- Galite skanauti vieną arba gardinti vaniliniais ledais.

Daugiau receptų su obuoliais rasite čia.



Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kikkoman“ | Reklama.