
Grikių kotletai su sūriu – man kilusi idėja, kaip įprastus grikių kotletus ar kepsnelius iškepti šiek tiek kitaip. Grikių kepsneliai yra puikus maistingas pietų ar vakarienės pasirinkimas. Šiems kepsneliams sugaišite visai nedaug laiko, jei iš vakaro užpilsite grikius karštu vandeniu ir paliksite išbrinkti. Visada taip darau, nes grikių visai nebūtina virti. Be to, sekančią dieną grikiai bus sausesni, todėl sunaudosite mažiau miltų, kepsnelius bus lengviau formuoti. Beliks juos sumaišyti su daržovėmis, kiaušiniais, sūriu ir šiek tiek miltų. Šiam receptui labiausiai tinka „Kauno grūdų“ „Bajoriški“ kvietiniai miltai.

Kepimo pabaigoje ant kepsnelių uždėtos čederio sūrio riekelės suteikia šiek tiek pikantiškumo, aptirpsta. Man patiko, siūlau tokį recepto twist’ą pabandyti ir jums. Tiktų ir kitas lengvai besilydantis sūris, pavyzdžiui fermentinis.
Grikių kotletai su sūriu man skaniausi su daržovių salotomis. Manosios buvo iš gražgarsčių, ridikėlių, agurkų ir alyvuogių aliejaus. Na, o kartu rekomenduoju patiekti tzadziki padažą iš graikiško jogurto, rauginto agurko ir krapų, kurio receptą taip pat surašiau.
Jei mėgstate grikių kepsnelius, taip pat labai skanus šis jau senokai įkeltas grikių kepsnelių receptas su pievagrybiais ir paprikomis.


Grikių kotletai su sūriu
admin Grikių kotletai su sūriu – man kilusi idėja, kaip įprastus grikių kotletus ar kepsnelius iškepti šiek tiek kitaip. Grikių kepsneliai… Idėjos pietums grikiai, grikiu blynai, grikiu kotletai su suriu, grikiu kotletai, pietums, vakarienei European SpausdintiIngredientai
Grikių kotletams:
- 1 puodelio grikių
- 1 didelio svogūno (naudojau raudonąjį)
- 1 saliero stiebo
- 1 morkos
- 1 skitelės česnako
- 3 kiaušinių
- 75 g „Kauno grūdų“ „Bajoriškų“ kvietinių miltų
- 35 g tarkuoto kietojo sūrio
- 5 riekelių pjaustyto čederio ar fermentinio sūrio (nebūtina)
- Druskos, juodųjų pipirų ir žolelių prieskonių mišinio
- Alyvuogių ar kito aliejaus kepimui
Tzadziki padažui:
- 5 v.š. graikiško jogurto
- Šiek tiek citrinos sulčių
- 1 rauginto agurko
- Saujelės krapų
- Druskos, juodųjų pipirų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Gerai perplautus grikius iš vakaro užpilkite 2 puodeliais verdančio vandens, įdėkite druskos ir palikite per naktį išbrinkti. Jei skubate, tiesiog išvirkite ir atvėsinkite. Jei lieka šiek tiek vandens, perkoškite.
- Švelniai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kelias minutes apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Įspauskite česnako skiltelę, sudėkite smulkiai pjaustytą saliero stiebą ir burokine tarka sutarkuotą morką. Įberkite druskos ir prieskonių. Kepkite, kol suminkštės.
- Grikius sumaišykite su keptomis daržovėmis.
- Ranka švelniai paplakite kiaušinius, kol suputos ir supilkite į grikius.
- Įmaišykite tarkuotą sūrį ir miltus.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Rankas drėkinkite vėsiame vandenyje ir formuokite nedidelius kepsnelius. Kepkite iš abiejų pusių. Jei norite, pabaigoje ant kiekvieno kepsnelio uždėkite po sūrio juostelę. Sūriui aptirpus, kepsnelius išimkite.
- Padažui sumaišykite visus ingredientus.
- Kepsnelius patiekite su salotomis ir padažu.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama