Jūsų dėmesiui – be galo skanus sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša arba lašišos Velingtonas. Tiksliau, netgi ne vienas, o visi trys, nes nusprendžiau gaminti atskirus pyragus. Kartais lašišos Velingtonas vadinamas kepsniu, kartais pyragu, aš sakyčiau, kad tai kažkas per vidurį. Po plonu sluoksniuotos tešlos sluoksniu slepiasi lašišos, kreminio sūrio ir žalumynų įdaras. Tai – puikus patiekalas svečiams pavaišinti, todėl labai tiktų artėjančioms Velykoms. Atrodo šventiškai, o iškepsite lengvai. Tikiu, kad pavyks kiekvienam.
Lašišą pamarinuoti pakanka tol, kol paruošite kitus ingredientus, todėl ilgai netruksite. Vis tik jei laiko turite daugiau – žinoma, verta palaikyti ilgiau. Marinatui rinkausi su citrinos sultimis sumaišytą „Kikkoman“ Teriyaki padažą. Puikus ir padažo skonis, ir sudėtis! Tinka ne tik lašišai, bet ir kitos rūšies žuviai, mėsai, daržovėms marinuoti.
Iš nurodyto kiekio iškepiau 3 nedidelius sluoksniuotos tešlos pyragus. Jiems sunaudojau 4 lašišos kepsnius – vieną iš jų išdalinau po lygiai kiekvienam pyragui. Jei norėtumėte kepti vieną didelį pyragą, sluoksniuotos tešlos lakšto galima nepjaustyti ir lašišos filė kepsnius ant tešlos dėti vieną šalia kito.
Įpjovos pyrago viršuje ne tik gražiai atrodo, bet ir leidžia kepiniui „kvėpuoti”. Nors tešla įdaras apsuktas standžiai, šonai neįtrūksta, įdaras neišbėga.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša gali būti patiektas kaip pagrindinis patiekalas su šalia jo tinkančiu garnyru. Labai tinka salotos, apvirtos ar apkeptos daržovės, pvz. smidrai, šparaginės pupelės, žirneliai, brokoliai ir kt. Jei norisi, galima pasiruošti šiltą padažą iš sultinio, tepamojo sūrio, česnako, krapų ir patiekalas taps tikrai šventišku.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša
admin Jūsų dėmesiui – be galo skanus sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša arba lašišos Velingtonas. Tiksliau, netgi ne vienas, o visi… Greiti receptai nesaldus pyragas, lašiša, lašišos pyragas, sluoksniuotos teslos pyragas European SpausdintiIngredientai
- 275 g sluoksniuotos bemielės tešlos lakšto (naudojau šviežią, jei naudosite šaldytą – atitirpinkite)
- 500 g lašišos filė kepsnių be odos
- 90 g tepamojo sūrio
- Saujos krapų
- 100 g špinatų
- 3 skiltelių česnako
- 1 mažo kiaušinio
- 1,5 v.š. „Kikkoman“ Teriyaki padažo marinuoti
- 1,5 v.š. citrinos sulčių
- Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Sumaišykite Teriyaki padažą su citrinos sultimis. Lašišos filė pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir aptepkite marinatu. Įdėkite į šaldytuvą pasimarinuoti.
- Tuo tarpu švelniai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi pusę minutės apkepkite įspaustas česnako skilteles. Sudėkite špinatus. Trumpai apkepkite, kol sukris ir atvėsinkite.
- Į tepamą sūrį sudėkite keptus špinatus ir susmulkintus krapus. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Sluoksniuotos tešlos lakštą perpjaukite į tris dalis ir pakočiokite, kad būtų galima pilnai uždengti įdarą.
- Ant kiekvienos dalies uždėkite lašišos filė kepsnius. Ant viršaus paskirstykite su žalumynais sumaišytą tepamą sūrį.
- Kiaušinį paplakite su šlakeliu vandens ir aptepkite plakiniu sluoksniuotą tešlą aplink įdarą. Užlenkite ilguosius galus taip, kad neliktų oro tarpų. Tuomet į vidų užlenkite trumpuosius galus. Švelniai paspauskite šakute. Pyragus apverskite ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Viršų įpjaukite skersai grotelėmis ir aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu.
- Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kikkoman“ | Reklama.