
Aš tiesiog dievinu sūrio pyragus. Juos labai lengva kepti, jie tikrai skanūs ir puikiai laikosi šaldytuve net iki keturių dienų. Šis tiesiog tobulas varškės pyragas yra labai artimas sūrio pyragui: be galo skanus, kreminis, švelnus. Kepu jį iš kreminės varškės, o tai gerokai pigesnis pasirinkimas, nei tradiciškai naudojami tepamieji sūriai. Svarbu paminėti, kad ne mažiau skanus!
Pagrindui rinkausi šokoladinius sausainius. Pastebėjau, kad varškė ir kakava ar šokoladas puikiai dera ir man asmeniškai šokoladinis pagrindas varškės pyragams neretai yra skanesnis. Vis tik tikrai galite naudoti ir šviesius sausainius.
Pasidalinusi šio recepto video Instagrame sulaukiau sekėjos klausimo, kodėl gaminant desertus su sausainių pagrindu, pagrindas gaunasi per kietas, netgi sunkiai atgnybiamas šaukšteliu. Pagrindas gali tapti per kietas, jei su sviestu sumaišyti sausainiai per stipriai presuojami, spaudžiami prie dugno. Sviestas sausainius pakankamai gerai sulipina net ir stipriai nespaudžiant. Formuokite pagrindą švelniai paspausdami sausainių ir sviesto masę šaukštu, bet tik tiek, kad pagrindas taptų vientisas. Tuomet neturėtų kilti jokių problemų. Minėtame video matosi, kad pagrindas šakute lengvai atgnybiamas kartu su varškės kremo įdaru.

Tobulas varškės pyragas tampa dar tobulesniu jį pagardinus juodųjų serbentų tyre. Ji suteikia malonios rūgštelės, bet visai skaniai tiktų ir kitos jūsų turimos uogų tyrės ar uogienės, pavyzdžiui, šilauogių ar mėlynių, tad galite improvizuoti.
Aš juodųjų serbentų tyre šiek tiek aptepiau pyragą prieš kepant ir papildomai pagardinau jau iškepusį. Ornamentai nėra preciziški, bet atrodo visai smagiai. Turėjau šilauogių, todėl papildomai pyragą papuošiau jomis, bet jei neturite, jų naudoti nebūtina.
Nesudėtingai pagaminamas, primenantis netgi tortą, tobulas desertas savaitgaliui (ir ne tik)! Tikiuosi, kad išbandysite.


Varškės pyragas su juodaisiais serbentais
admin Aš tiesiog dievinu sūrio pyragus. Juos labai lengva kepti, jie tikrai skanūs ir puikiai laikosi šaldytuve net iki keturių dienų.… Saldus stalas kakavinis varškės pyragas, pyragas, saldus stalas, saldžios idėjos, naminiai kepiniai, kepiniai su varške, varskes cheesecake, varskes surio pyragas European SpausdintiIngredientai
Pagrindui:
- 180 g šokoladinių sausainių
- 80 g sviesto
Įdarui:
- 700 g kreminės varškės pyragams arba labai gerai pertrintos
- 4 kiaušinių
- 100 g maskarponės (galima keisti grietine)
- 130 g cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 1/2 nedidelės citrinos sulčių
- 4 v.š. kukurūzų krakmolo (galima keisti miltais)
- Žiupsnelio druskos
Viršui:
- Juodųjų serbentų tyrės arba uogienės
- Šilauogių (papuošimui, nebūtina)
Gaminimas
Pagrindo gaminimas:
- Ištirpinkite sviestą, susmulkinkite sausainius ir sumaišykite.
- Į atsegamą 20 cm torto formą įtieskite kepimo popieriaus lakštą ir suverskite sausainių masę.
- Suformuokite pagrindą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5-10 min.
Įdaro gaminimas ir pyrago kepimas:
- Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 °C.
- Visi kreminio sluoksnio ingredientai turi būti kambario temperatūros. Varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite maskarponę ar grietinę.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išmaišant.
- Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.
- Sudėkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo. Ant viršaus ornamentais paskirstykite maždaug 2 v.š. juodųjų serbentų tyrės ar uogienės.
- Orkaitės apačioje pastatykite skardą su karštu vandeniu, pyragą statykite šiek tiek aukščiau ant kitos skardos ir kepkite 160 °C temperatūroje apie 1 val.
- Ar iškepė, tikrinkite pajudindami: pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys dar truputį judantis.
- Iškepusį pyragą palikite kambario temperatūroje atvėsti ir palaikykite šaldytuve bent 6 val. (ilgiau – geriau).
- Atvėsusio pyrago ornamentus paryškinkite serbentų tyre ar uogiene. Tiekiant lėkštėse pagal skonį tyrės ar uogienės galite užsidėti ir daugiau.

