Dailinuosi maistingų salotų su avinžirniais ir sorgų kruopomis receptu. Ar esat ragavę šių kruopų? Gavau jas dovanų iš Allergy.lt ir ragavau pirmą kartą.
⠀
Kuo sorgų kruopos išsiskiria ?
- Sorgų kruopos yra maistingos. Turi daug baltymų ir skaidulų, B grupės ir kitų vitaminų.
- Jie gausūs antioksidantų.
- Sorgai neturi glitimo, todėl tinkami alergiškiems žmonėms.
- Mano nuomone, nėra išraiškingo skonio, todėl labiausiai tinka maišyti su kitais ingredientais. Galima patiekti ir kaip garnyrą šalia patiekalo, bet tokiu atveju papildomai naudočiau prieskonius.
- Yra ne tik kruopos, bet ir sorgų miltai. Juos galima naudoti vietoje kviečių. Išbandyti dar nespėjau, bet teko skaityti, kad skonis panašus.
Salotoms taip pat naudojau agurklės sėklų aliejų iš Allergy.lt . Jis man pasirodė gana švelnaus skonio, šiek tiek priminė moliūgų sėklų aliejų. Pasidomėjau, kad jame gausu Omega-6 riebalų rūgščių. Manau, kad paįvairinsiu ryte išgeriamą alyvuogių aliejaus šaukštą šiuo aliejumi.
Maistingos salotos su avinžirniais ir sorgų kruopomis
admin Dailinuosi maistingų salotų su avinžirniais ir sorgų kruopomis receptu. Ar esat ragavę šių kruopų? Gavau jas dovanų iš Allergy.lt ir… Idėjos pietums salotos, avinžirniai, daržovės, vegetariška, sorgų kruopos, alergiškiems European Spausdinti
Porcijos: 2
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 50 g špinatų
- 150 g virtų avinžirnių (naudojau iš skardinės)
- 100 g virtų eko sorgų kruopų (naudojau iš Allergy.lt)
- 8 vyšninių pomidorų
- 1 agurko
- 1/2 avokado
- 1/2 rutuliuko mocarelos
- Saujos graikinių riešutų
- Saujelės kedrinių pinijų
- 1 v.š. maistinių mielių dribsnių
- Druskos, j.pipirų, žolelių prieskonių
- Kelių griežinėlių citrinos
- 1 v.š. agurklės sėklų aliejaus (naudojau iš Allergy.lt)
- 2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Sausoje keptuvėje apkepkite kedrines pinijas ir pasmulkintus graikinius riešutus.
- Supjaustykite špinatus, pomidorus, agurką ir avokadą.
- Sudėkite sorgų kruopas ir perplautus avinžirnius.
- Sudėkite plėšytą mocarelą ir riešutus.
- Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
- Apšlakstykite citrina ir aliejais.
- Apibarstykite mielių dribsniais.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Allergy.lt
#reklama