
Čirviniai blynai su kefyru – tikrai skanūs blynai, primenantys vaflius, nes ir minkšti, ir šiek tiek traškūs.
Pagaliau galime pasidžiaugti besibaigiančia žiema ir nors oras tikriausiai dar „pasispardys“, bet po Užgavėnių bent jau psichologiškai pavasaris stipriai priartėja. Na, o kokios Užgavėnės be čirvinių blynų?
Kefyras ir gerai išplakti kiaušiniai puikiai išpurena tešlą, todėl kepdami čirviniai blynai su kefyru pučiasi, iškepa minkšti, purūs viduje ir traškūs išorėje. Kepkit jau šiandien ir va taip skanaukit, kaip mes nuotraukoj skanavom.


Čirviniai blynai su kefyru
admin Čirviniai blynai su kefyru – tikrai skanūs blynai, primenantys vaflius, nes ir minkšti, ir šiek tiek traškūs. Pagaliau galime pasidžiaugti… Blynai ir vafliai Čirviniai blynai su kefyru European Spausdinti
Porcijos: 3
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 4 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 200 ml kefyro
- 100 ml vandens
- 250 g kvietinių miltų
- 2 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Sviestą ištirpinkite ir palikite šiek tiek atvėsti.
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu iki purumo. Supilkite su vandeniu sumaišytą kefyrą, tuomet – sviestą. Įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir paplakite trumpai, tik kol tešla taps vientisa.
- Atskirai išplakite baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps stabilūs. Atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą, maišant viena kryptimi.
- Iškepusius blynus dėkite ant grotelių, kad viršus išliktų traškus.
