Čirviniai blynai su kefyru – tikrai skanūs blynai, primenantys vaflius, nes ir minkšti, ir šiek tiek traškūs.
Pagaliau galime pasidžiaugti besibaigiančia žiema ir nors oras tikriausiai dar „pasispardys“, bet po Užgavėnių bent jau psichologiškai pavasaris stipriai priartėja. Na, o kokios Užgavėnės be čirvinių blynų?
Kefyras ir gerai išplakti kiaušiniai puikiai išpurena tešlą, todėl kepdami čirviniai blynai su kefyru pučiasi, iškepa minkšti, purūs viduje ir traškūs išorėje. Kepkit jau šiandien ir va taip skanaukit, kaip mes nuotraukoj skanavom.
Beje, labai skanius čirvinius blynus galite kepti ir pagal kelis mano tinklaraštyje esančius belgiškų vaflių receptus. Dažniausiai juos kepdama aš įsijungiu dvi keptuves – belgiškų vaflių ir čirvinių blynų, Kepu abiejose iškart, kad būtų greičiau :). Tebūnie šaldytuvo turinys padiktuoja, kuriuos iš šių trijų variantų išbandysite šiandien – su kefyru, su varške ar klasikinius.
- Labai skanūs belgiški vafliai – klasikiniai ir niekad nepabostantys.
- Varškiniai belgiški vafliai – tikrai ne mažiau skanūs, nei pirmieji. Man skoniu jie mažumėlę primena purius varškėčius.
Čirviniai blynai su kefyru
admin Čirviniai blynai su kefyru – tikrai skanūs blynai, primenantys vaflius, nes ir minkšti, ir šiek tiek traškūs. Pagaliau galime pasidžiaugti… Blynai ir vafliai Čirviniai blynai su kefyru European SpausdintiIngredientai
- 4 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 200 ml kefyro
- 100 ml vandens
- 250 g kvietinių miltų
- 2 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Sviestą ištirpinkite ir palikite šiek tiek atvėsti.
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu iki purumo. Supilkite su vandeniu sumaišytą kefyrą, tuomet – sviestą. Įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir paplakite trumpai, tik kol tešla taps vientisa.
- Atskirai išplakite baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps stabilūs. Atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą, maišant viena kryptimi.
- Iškepusius blynus dėkite ant grotelių, kad viršus išliktų traškus.