
Labai skanūs blynai su maskarpone ir citrinos žievele. Juk savaitgalio pusryčiai nepalyginamai smagesni, kai ant stalo – blyneliai! Šie – vieni puriausių, kokius esu kepusi.
Dukra prastai toleruoja kviečius, todėl stengiuosi dažnai blynelius kepti su avižiniais miltais. Pusryčiams labai mėgstame ir šiuos avižinius su rikota arba varške. Mums blynai su jais labai skanūs, bet jei avižinių miltų nenaudojate, galite rinktis ir kvietinius. O jei netoleruojate glitimo, šie blynai su maskarpone ir citrinos žievele gali lengvai tapti beglitimiai, jei susimalsite avižinius dribsnius be glitimo.
Beje, citrinos žievelė šiems blyneliams suteikia malonią, švelnią citrinos skonio natą, todėl labai rekomenduoju šio ingrediento nepraleisti. Kviečiu kepti ir skanauti!


Blynai su maskarpone ir citrinos žievele
admin Labai skanūs blynai su maskarpone ir citrinos žievele. Juk savaitgalio pusryčiai nepalyginamai smagesni, kai ant stalo – blyneliai! Šie –… Pusryčiai pusryčiai, pusryciams, maskarpone, blyneliai, blyneliai, pusryciu idejos, blynai, savaitgalio pusryciai, citrininiai blynai European SpausdintiIngredientai
- 4 kiaušinių
- 250 g maskarponės
- 1 v.š. cukraus
- nuo 1 didelės citrinos nutarkuota žievelė
- 1 a.š. vanilės pastos
- 130 g pilno grūdo avižinių miltų
- 50 ml augalinio arba įprasto pieno
- Žiupsnelio druskos
- Kokosų aliejaus kepimui
Gaminimas
- Citrinos žievelę sumaišykite su cukrumi ir patrinkite šaukštu.
- Trynius atskirkite nuo baltymų.
- Trynius suplakite elektriniu plaktuvu su cukrumi, citrinos žievele ir vanilės pasta, kol taps purūs. Sudėkite maskarponę ir trumpai paplakite, kol įsimaišys.
- Įmaišykite miltus ir pieną. Aš juos įplakiau plaktuvu.
- Kitame inde su žiupsneliu druskos gerai išplakite baltymus ir silikonine mentele įmaišykite į tešlą.
- Kepkite keptuvėje su kokosų aliejumi ant silpnos kaitros, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
