
Šie jaukūs, gausiai cinamonu pagardinti cinamoniniai blynai su kreminio sūrio padažu – lyg kvapnios, šiltos cinamoninės bandelės! Jie puikūs ir vieni, bet dar skanesni su padažu, kurį pagaminau iš tepamojo sūrio, kelių šlakelių pieno, šiek tiek vanilės ir cukraus pudros.

Cinamoniniai blynai su kreminio sūrio padažu patiko visai mūsų šeimai ir tikrai bus kartojami. Tešlai naudojau „Kauno grūdų“ EKSTRA kvietinius miltus. Dėl birios tekstūros šių miltų galite nesijoti, tiesiog suberti į blynelių tešlą ir lengvai išmaišyti šluotele – gumulėliai nesusidarys!
Cinamono spiralę ant blynelių išspausti nesudėtinga. Reikės tiesiog sumaišyti sviestinį – cinamoninį įdarą, tuomet jį sudėti į konditerinį maišelį ar paprastą storesnį maišelį (labiausiai tinka užsegamas maišelis), maišelio galą nukirpti ir išspausti spiralę ant pradėjusio kepti blyno. Kaip tai dariau aš, galite matyti šiame video.


Cinamoniniai blynai su kreminio sūrio padažu
admin Šie jaukūs, gausiai cinamonu pagardinti cinamoniniai blynai su kreminio sūrio padažu – lyg kvapnios, šiltos cinamoninės bandelės! Jie puikūs ir… Blynai ir vafliai Cinamoniniai blynai, cinamonas, blynai su cinamonu, pusryčių idėjos, pusryčių blynai, savaitgalio pusryčiai, blyneliai su cinamonu ir kreminiu sūriu European SpausdintiIngredientai
Blyneliams:
- 2 kiaušinių
- 150 g „Kauno grūdų“ EKSTRA kvietinių miltų
- 200 ml kefyro
- 30 ml pieno
- 1 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek aliejaus kepimui
Cinamono įdarui:
- 40 g minkšto sviesto
- 35 g rudojo cukraus
- 1 a.š. cinamono
Kreminio sūrio glajui:
- 60 g kreminio (tepamo) sūrio
- Šiek tiek augalinio ar įprasto pieno
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 2 v.š. cukraus pudros
Gaminimas
- Blynų tešlai suplakite kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite kefyrą ir pieną. Sudėkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite tešlą.
- Cinamono įdarui sumaišykite sviestą su cinamonu ir kavamale pasmulkintu ruduoju cukrumi. Sudėkite į konditerinį maišelį ar tvirtesnį maišelį, kurio galą nukirpsite.
- Glajui kreminį sūrį sumaišykite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Iki norimo tirštumo praskieskite pienu.
- Keptuvę įkaitinkite su šlakeliu aliejaus. Dėkite po kelis šaukštus tešlos, šiek tiek palaukite ir išspauskite ant blynelių cinamono įdaro spiralę. Dar šiek tiek apkepkite blynelius iš tos pačios pusės, apverskite ir kepkite iš kitos pusės.
- Iškepusius blynus patiekite apšlakstytus kreminio sūrio glajumi.

Daugiau blynų, blynelių ir vaflių receptų rasite čia.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama