
Kepti bananai tešloje paprastai yra mūsų šeimos pasirinkimas savaitgalio pusryčiams, bet šįkart pagaminau desertinį variantą su labai skaniu karameliniu žemės riešutų sviesto padažu. Po pirmojo pasisekusio eksperimento, kai šliūkštelėjau sojų padažo į karamelę, negalėjau sustoti, todėl ir šį riešutinį padažą pagardinau slaptu ingredientu – „Kikkoman“ sojų padažu su mažesniu druskos kiekiu. Ingredientas slaptas, nes ragaujant jo nepajusime, bet skonis bus daug geriau subalansuotas. Ragavau prieš ir po, be to, karamelinį riešutų sviestą gaminau ne pirmą sykį, todėl galiu patikinti: skirtumas juntamas ir sojų padažas čia tikrai reikalingas. Man netgi pasirodė, kad geriau atsiskleidė riešutų sviesto padažo saldumas, ta umami skonio nata daro stebuklus!

Gaminimo procesas neprailgs – padažą išvirsit per 5 minutes. Jo pilnai atvėsinti nereikia, skaniausia tešloje keptus bananus mirkyti į dar šiltą padažą. Perkėlus į šaldytuvą, jis tirštėja iki kietos konsistencijos. Galite tepti ant šviesios duonos, kaip desertinį riešutų sviestą, arba šiek tiek pašildyti, kol suskystės.
Bananai taip pat iškepa greitai. Patariu nesupjaustyti jų per storais griežinėliais. Taip pat pasirinkti vidutinę ar mažesnę viryklės kaitrą, kad bananai per daug neskrustų ir spėtų iškepti tešla ties viduriu.
Kepti bananai tešloje ir riešutinis karamelinis padažas – desertas tai ar desertiniai pusryčiai – spręsti jums. Abu variantai galimi. Pasilepinkit ;).


Kepti bananai tešloje su karameliniu riešutų sviesto padažu
admin Kepti bananai tešloje paprastai yra mūsų šeimos pasirinkimas savaitgalio pusryčiams, bet šįkart pagaminau desertinį variantą su labai skaniu karameliniu žemės… Desertai blynai, savaitgalio pusryčiai, desertas, sūdyta karamelė, riešutų karamelė, riešutų sviestas, karamelinis riešutų sviestas, kepti bananai, bananai tešloje, bananų blynai European SpausdintiIngredientai
Keptiems bananams:
- 4 bananų (sunokusių, bet ne per minkštų)
- 1 kiaušinio
- 100 ml pieno (tinka ir augalinis)
- 80 g kvietinių miltų
- 30 g ryžių miltų (suteikia tešlai šiek tiek traškumo, jei neturite, galite keisti kvietiniais)
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
- 1/2 a.š. malto cinamono
- Kokosų aliejaus (kepimui)
Karameliniam riešutų sviesto padažui:
- 50 g kokosų aliejaus
- 50 g agavų ar klevų sirupo
- 80 g švelnaus žemės riešutų sviesto
- 4 a.š. sojų padažo su mažesniu druskos kiekiu „Kikkoman“
Gaminimas
Paruoškite karamelinį riešutų sviesto padažą:
- Nedideliame puode sumaišykite kokosų aliejų su sirupu. Sudėkite riešutų sviestą. Nuolat maišant kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol užvirs ir dar apie 4-5 min.
- Nuimkite nuo viryklės ir įmaišykite sojų padažą.
- Supilkite į dubenėlį ar stiklainį ir palikite šiek tiek atvėsti.
Kepkite bananus:
-
- Dubenyje lengvai paplakite kiaušinį su druska, cinamonu ir vanilės ekstraktu, kol suputos.
- Supilkite pieną.
- Sumaišykite kvietinius miltus, ryžių miltus ir kepimo miltelius. Įsijokite į tešlą.
- Bananus supjaustykite stambesniais griežinėliais. Dėkite į tešlą ir gerai apvoliokite. Kepkite su šlakeliu kokosų aliejaus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Keptus bananus patiekite su padažu.



Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kikkoman“ | Reklama.