
Saulėti pusryčiai žiemą? Šios galetės su kiaušiniu juos tikrai tokiais pavers! Tai labai skanios galetės, subalansuotos vėlyviems savaitgalio pusryčiams, bet puikiai tinkančios ir pietums ar užsukusiems draugams pavaišinti. Skanu valgyti ir šiltas, ir atvėsusias.
Iš šio kiekio išeina trys nedidelės galetės, tad siūlau iškart kepti dvigubą ar trigubą porciją ir pasilikti kelias galetes darbo dienai, kai pietums pasiruošti laiko turėsite mažiau arba visai neturėsite. Galima skanauti ir šiltas, ir atvėsusias. Valgyti jas patogu net ir be įrankių, nes sūris ir kiaušinis kepdamas įdarą puikiai sutvirtina.

Tešlą galetėms gaminau su Kauno grūdų universaliais geltonaisiais aukščiausios rūšies (550 C) kvietiniais miltais, kurie tinka įvairiems kepiniams. Tešlą papildžiau graikišku jogurtu, kuris suteikia minkštumo, todėl ir atvėsusios šios galetės netampa per kietos. Patiekti galite su salotomis, žalumynais ar šviežiomis daržovėmis.
Mane galetės su kiaušiniu ir pusryčiams, ir pietums tikrai nudžiugino. Tikiuosi, kad ir jums patiks.


Galetės su kiaušiniu
admin Saulėti pusryčiai žiemą? Šios galetės su kiaušiniu juos tikrai tokiais pavers! Tai labai skanios galetės, subalansuotos vėlyviems savaitgalio pusryčiams, bet… Pusryčiai nesaldūs pusryčiai, kiaušiniai, nesaldus pyragas, užkandis European SpausdintiIngredientai
Tešlai:
- 180 g „Kauno grūdų“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550C)
- 80 g labai šalto sviesto
- 100 g graikiško jogurto
- 1,5 v.š. ledinio vandens
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnio žolelių prieskonių
Įdarui:
- 3 kiaušinių
- 50 g virto ar rūkyto kumpio
- 1 skiltelės česnako
- 70 g tarkuoto kietojo sūrio
- 180 g smulkintų konservuotų pomidorų
- 40 g fetos arba varškės sūrio
- 100 g šaldytų, atitirpintų špinatų
- Šiek tiek kiaušinio plakinio
- Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
- Šlakelio aliejaus
Gaminimas
- Sumaišykite miltus, druską ir prieskonius. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą ir sutrinkite rankomis arba virtuviniu kombainu iki trupinių. Graikišką jogurtą sumaišykite su vandeniu ir sudėkite į tešlą. Suformuokite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 20 min. ar ilgiau.
- Tuo tarpu keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite kumpio gabalėlius. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar pusę minutės. Sudėkite špinatus ir smulkintus konservuotus pomidorus (naudokite tirštesnę dalį). Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Pakaitinkite, kol skystis nugaruos. Palikite atvėsti.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į 3 vienodas dalis ir iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į plonus apskritimus.
- Apskritimų viduryje paskirstykite paruoštą įdarą, palikdami kraštus užlenkimui. Apibarstykite kietuoju sūriu. Užlenkite tešlos kraštus ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išimkite.
- Įmuškite į kiekvienos galetės vidurį po vieną kiaušinį, apibarstykite trupintu fetos arba varškės sūriu, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite dar apie 10 min. arba kol baltymas sutvirtės, o trynys išliks dar skystas. Jei norite, kad trynys būtų visiškai kietas, kepkite truputį ilgiau.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama