
Po kalėdinio pasiruošimo, norisi Naujųjų metų šventei pasiruošti greičiau ir lengviau? Šie desertai stiklinėse su mėlynių džemu – super greitas desertas, kurį susluoksniuosite per keletą minučių. Man jis šiek tiek primena lengvą sūrio tortą, kuriuos taip mėgstu gaminti, bet viskas daug paprasčiau. Skonis maloniai nustebino, o priežastis – geras kokybiškų ingredientų derinys:
- Avižinių sausainių pagrindas ir trupiniai – traškūs ir dėl juose naudojamo kokosų aliejaus taip skaniai kvepia kokosais! Vis tik, jei kokosų aliejaus nemėgstate, galite jį laisvai keisti sviestu. Aš naudojau avižinius sausainius su mėlynėmis ir avietėmis, bet galite rinktis ir kitus mėgstamus avižinius sausainius.
- Purus maskarponės – grietinėlės kremas su citrinos nata – ne per riebus, nes įdėjau graikiško jogurto, o šis maskarponės sūris, man pasirodė skanesnis ir kremiškesnis, nei mano iki šiol ragauti ir naudoti.
- Neretai pabrėžiu, kad desertas neturi būti labai saldus. Sutikite, pirktiniai džemai dažnai būna geroookai saldūs. Tik ne šįkart, nes pasirinkau mėlynių džemą, kurio sudėtyje tik mėlynės, obuolių sultys + tyrė ir pektinas. Skonis labai gerai subalansuotas, mielai būčiau pasislėpusi ir suvalgiusi likutį, bet labai patiko ir dukrai, tai gražiai pasidalinom prie lietinių. Beje, galite rinktis ir kitų uogų ar vaisių džemą, tik rekomenduočiau nesaldintą.
Šiais ir kitais skaniais produktais receptui aprūpino Assorti. Mano akimis, šie desertai stiklinėse su mėlynių džemu buvo verti pakartojimo ir dėl gaminimo paprastumo ir dėl gaivumo, todėl gaminau juos darsyk ir per Kūčias vaišinau šeimą.


Desertai stiklinėse su mėlynių džemu
admin Po kalėdinio pasiruošimo, norisi Naujųjų metų šventei pasiruošti greičiau ir lengviau? Šie desertai stiklinėse su mėlynių džemu – super greitas… Saldus stalas kalėdos, assorti, skonių kalėdos, naujieji metai, maskarpones kremas, desertas stiklinese, melynes European Spausdinti
Porcijos: 6 porcijos po 150 ml
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 250 g mėlynių džemo (nesaldinto)
- 120 g avižinių sausainių su mėlynėmis ir avietėmis (ar kitų mėgstamų)
- 45 g kokosų aliejaus
- 150 g maskarponės sūrio
- 200 ml grietinėlės (35% rieb.)
- 100 g graikiško jogurto
- 2 v.š. cukraus pudros
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Saujelės šilauogių ir aviečių – papuošimui
Gaminimas
- Sutrinkite sausainius į stambius trupinius ir sumaišykite su skystu kokosų aliejumi.
- Apie 1 kupiną v.š. sausainių masės atidėkite, o likusią suberkite į indelius ir švelniai paspauskite. Indelius ir atidėtus trupinius palaikykite šaldytuve, kol ruošite kremą.
- Maskarponę sumaišykite su graikišku jogurtu ir cukraus pudra. Atsargiai maišant į maskarponės – jogurto masę supilkite grietinėlę. Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu, kol kremas sutirštės. Svarbiausia neperplakti, kad kremas nepagelstų ir neįgytų sviesto skonio. Pabaigoje įmaišykite citrinos sultis.
- Ant sausainių sluoksniuokite maskarponės kremą, ant jo – mėlynių džemą.
- Papuoškite šilauogėmis ir avietėmis ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais.
- Galite skanauti iš karto arba šiek tiek atvėsinti šaldytuve.
