
Mano maistinga, baltymų kupina vakarienė, kuri gali tapti ir jūsų vakariene. Arba pietumis, nes pakankamai sotu. Manau, kad ne man vienai, savaitei įsibėgėjus, pritrūksta laiko, jėgų ir noro ilgiau paruošiamiems patiekalams? Tai tokios salotos su burokėliais, bolivine balanda ir tofu greitiems atvejams labai tinka.
Burokėlius apkepiau su balzaminiu actu ir medumi, todėl jie skaniai karamelizuoti. Tofu gerai nusunkiau ir paskrudinau, kol tapo traškus. Bolivinė balanda suteikia sotumo ir yra labai naudinga. Pabandykit ir jūs!

Salotos su burokėliais, bolivine balanda ir tofu
admin Mano maistinga, baltymų kupina vakarienė, kuri gali tapti ir jūsų vakariene. Arba pietumis, nes pakankamai sotu. Manau, kad ne man… Idėjos pietums Salotos su burokėliais, bolivine balanda ir tofu European Spausdinti
Porcijos: 2
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
Salotoms:
- Dviejų saujų špinatų
- Saujos salotų
- 180 g tofu su bazilikais
- 3 nedidelių virtų burokėlių
- 1/2 puodelio bolivinės balandos (rinkausi raudonąją)
- Saujos kepintų saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
Užpilui:
- Skysto medaus (galima keisti agavų sirupu)
- Tiršto balzaminio acto
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Citrinos sulčių
- Prieskonių: druskos, j. pipirų, ciberžolės ir raudonosios paprikos miltelių
Gaminimas
- Tofu nuvarvinkite, įvyniokite į popierinius rankšluosčius ir padėkite ant lentelės. Ant viršaus uždėkite kitą lentelę su sunkesniais indais ir palikite apie 20-30 min. skysčiui nusunkti.
- Tuo tarpu bolivinę balandą suberkite į 1 puodelį verdančio vandens ir virkite apie 15 min.
- Tofu pagardinkite druska, pipirais, paprikos ir ciberžolės milteliais. Kepkite su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
- Tuomet į keptuvę su šlakeliu aliejaus sudėkite griežinėliais, kubeliais ar juostelėmis supjaustytus burokėlius. Pagardinkite druska ir j.pipirais. Pagal skonį apšlakstykite balzamiko actu ir medumi ir kepkite, kol burokėliai pasidengs glazūra.
- Dubenyje sumaišykite špinatus, salotas, šiek tiek atvėsusius tofu, burokėlius ir bolivinę balandą. Apibarstykite sėklomis. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Man patinka valgyti su ruginiais duoniukais.
Jei mėgstate bolivinę balandą, taip pat rekomenduoju šias salotas: