Viena iš jaukių savaitgalio pusryčių dedamųjų man yra blyneliai. Lietiniai ar mažesni – ne taip jau svarbu, patinka įvairūs. Nuo vaikystės atsimenu, kad kai mama pakviesdavo blynų, būdavo patys geriausi pusryčiai. Iš tiesų ir kviesti dažnai nereikėdavo – laukdavau prie keptuvės. Dabar, kai pati rytais kepu blynelius, dukra taip pat laukia ir skanauja net nelaukdama jokių pagardų.
Šie blyneliai pastaruoju metu mūsų labai mėgstami.
- Sveikesni, nes juos gaminu su pilno grūdo avižiniais miltais. Tiesa, galite naudoti ir kvietinius, bet avižiniai čia yra puiki ir skani alternatyva. Jei šios miltų rūšies dar nebandėte, skatinu pamėginti.
- Purūs ir minkšti, nes gerai išplaku kiaušinius.
- Saldūs, bet saldinti tik bananais.
- Su rikotos sūriu, bet pastebėjau, kad yra daug jos nenaudojančių, tad galite vietoje rikotos rinktis ir varškę. Varškės mūsų namuose jau kuris laikas būna labai retai, vietoje jos visur naudojame rikotą. Jos purumas ir švelnumas man labai patinka.
Mes mėgstame šiuos blynelius valgyti su mamos šaldytomis trintomis braškėmis arba Itališkos krautuvėlės nesaldinta figų tyre, kuri išsiskiria ne tik skoniu, bet ir sudėtimi bei gamybos būdu. Figų tyrė yra neverdama, tik pašildoma iki reikiamos temperatūros, todėl išsaugomi iš vaisių gaunami vitaminai.
Avižiniai rikotos blyneliai
admin Viena iš jaukių savaitgalio pusryčių dedamųjų man yra blyneliai. Lietiniai ar mažesni – ne taip jau svarbu, patinka įvairūs. Nuo… Pusryčiai pusryčiai, pusryciams, rikota, blyneliai, aviziniai blyneliai, pusryciu idejos, blynai, savaitgalio pusryciai European Spausdinti
Porcijos: 2
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 2 kiaušinių
- 2 sunokusių bananų
- 180 g rikotos
- 50 ml augalinio pieno
- 6 kupinų v.š. pilno grūdo avižinių miltų
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek aliejaus kepimui (naudoju nerafinuotą kokosų arba ypač tyrą alyvuogių)
Gaminimas
- Šakute sutrinkite bananus.
- Elektriniu plaktuvu iki purumo su žiupsneliu druskos išplakite kiaušinius.
- Į kiaušinius įmaišykite bananus. Po to – rikotos sūrį ir augalinį pieną. Išplakite.
- Sudėkite avižinius miltus ir dar kartą trumpai suplakite, kol tešla taps vientisa.
- Kepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.