
Šis vištienos ir daržovių stir fry – Tailando virtuvės skonių įkvėptas patiekalas, kuris atkeliauja į lėkštę, kai reikia pavalgyti greitai ir skaniai. Stir-fry paprastai gaminamas su ryžiais arba makaronais (noodles). Aš dažniau gaminu pastarąjį variantą. Šįkart naudojau ryžių makaronus, bet galite pasirinkti jūsų mėgstamus: kiaušininius, kvietinius (udon), grikių (soba) ir kitus.
Tik neišsigąskite pamatę ilgesnį ingredientų sąrašą. Jis neatspindi patiekalo paprastumo, jį pagaminti tikrai neužtruks. Ingredientai nėra niekuo ypatingi, manau, kad daugelio virtuvėje lengvai randami, tiesiog norint suteikti išraiškingo skonio, prieskoniai reikalingi ir mėsos marinavimui, ir padažo ruošimui ir paties patiekalo gardinimui.

Rytietiška virtuvė man dažnai yra per aštri, tad šis vištienos ir daržovių stir fry pritaikytas švelnesnio skonio mėgėjams. Kokosų ir laimo padažas yra švelnus, su jaučiamu citrininiu poskoniu. Gaivumo jam suteikia mėtos ir citrinžolės prieskoniai. Jei vis tik mėgstate aštresnius skonius, galite įdėti daugiau imbiero, ciberžolės, pagardinti čili pipirais ar kitais aštresniais prieskoniais.
Jei mėgstate stir fry, peržiūrėkite ir šiuos receptus:


Vištienos ir daržovių stir fry su kokosų ir laimo padažu
admin Šis vištienos ir daržovių stir fry – Tailando virtuvės skonių įkvėptas patiekalas, kuris atkeliauja į lėkštę, kai reikia pavalgyti greitai… Azijietiški patiekalai stir fry, azijietiška, azijos virtuvė, rytietiški patiekalai, stir fry receptas, vištienos stir fry European SpausdintiIngredientai
Stir fry reikės:
- 150 g ryžių makaronų (noodles)
- 400 g vištienos krūtinėlės
- 2 morkų
- 1/2 nedidelės brokolio galvos
- 1/2 raudonosios paprikos
- 1/2 jaunos cukinijos
- 3 skiltelių česnako
- Saujos kepintų sezamo sėklų
- Kokosų ar kito aliejaus (kepimui)
Vištienos marinatui reikės:
- 1 cm tarkuoto imbiero
- Žiupsnio maltos citrinžolės
- Žiupsnio maltos ciberžolės
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- 1 v.š. laimo sulčių
Padažui reikės:
- 150 g kokosų kremo (24% rieb.)
- 1/3 laimo sulčių
- 3 a.š. sojos padažo
- 2 a.š. baltojo vyno acto
- 2 a.š. smulkiai supjaustytų mėtų
- Apie 2 cm tarkuoto imbiero
- 1/2 a.š. maltos citrinžolės
- 1 a.š. maltos ciberžolės
- Druskos
- Apie 50 ml karšto vandens
Patiekimui reikės:
- Laimo skiltelių
- Mėtų lapelių
Gaminimas
- Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Sudėkite marinatui skirtus ingredientus, gerai išmaišykite ir palikite 20-30 min. pasimarinuoti.
- Morkas ir papriką supjaustykite šiaudeliais, cukiniją – pusgriežiniais, o brokolį smulkiais žiedynėliais.
- Ryžių makaronus sudėkite į pasūdytą silpnai verdantį vandenį ir virkite kol suminkštės, bet liks kramtomi. Nepervirkite, ant pakuotės dažnai būna nurodytas per ilgas virimo laikas. Makaronus suberkite į kiaurasamtį ir gerai perplaukite šaltu vandeniu.
- Padažui sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vandenį.
- Gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apie 5 min. apkepkite vištieną. Išimkite.
- Kelias minutes apkepkite pjaustytas daržoves. Įspauskite česnako skilteles ir kepkite dar pusę minutės.
- Į daržoves sudėkite makaronus, padažą ir vištieną. Supilkite karštą vandenį. Pastoviai maišydami trumpai viską apkepkite, kol ingredientai gerai susimaišys.
- Apibarstykite kepintomis sezamų sėklomis ir mėtų lapeliais. Patiekite su laimo skiltelėmis.

