Azijos virtuvė mūsų namuose praktikuojama ne itin dažnai, bet azijietiškus patiekalus visai mėgstam. Prisipažįstu, dažniau juos ragaujame kavinėse ar pasiimame išsinešimui, bet kaskart, nusprendusi išsikepti namuose, galvoju, kad nieko čia tokio sudėtingo, o ir trunka neilgai.
Stir-fry paprastai kepu su vištiena arba brandinta jautiena, o štai antieną šiame amplua pasirinkau pirmą sykį, bet tikrai ne paskutinį! Kepiau trumpai, todėl mėsa liko minkšta ir sultinga. Su vyru pasvarstėm, kad patiko ne mažiau nei brandinta jautiena, o gal net ir labiau. Jei mėgstate azijietiškus patiekalus, siūlau pabandyti išsikepti su antiena.
Antienos stir fry su anakardžiais ir ryžiais
admin Azijos virtuvė mūsų namuose praktikuojama ne itin dažnai, bet azijietiškus patiekalus visai mėgstam. Prisipažįstu, dažniau juos ragaujame kavinėse ar pasiimame… Idėjos pietums stir fry, azijietiška, azijos virtuvė, rytietiški patiekalai, European SpausdintiIngredientai
Antienai ir daržovėms reikės:
- 340 g ančių kulšelių mėsos Lapino puota
- 1 skiltelės česnako
- Druskos, j. pipirų, malto imbiero
- 2 morkų
- 2 saliero stiebų
- 1/2 saldžiosios paprikos
- 100 g keptuvėje paskrudintų anakardžių
- Skiltelės laimo
- Aliejaus (kepimui)
Padažui reikės:
- 2 v.š. sojų padažo
- 5 v.š. austrių padažo
- 4 v.š. skysto medaus
- 3 a.š. kukurūzų krakmolo
Ryžiams reikės:
- 150 g ilgagrūdžių ryžių
- 2 kiaušinių⠀
Patiekimui reikės:
- Skrudintų sezamų sėklų aliejaus (nebūtina, bet suteikia puikaus skonio)
Gaminimas
- Išvirkite ryžius ir atidėkite.
- Ančių kulšelių mėsą supjaustykite į nedidelius pailgus gabalėlius. Įspauskite česnako skiltelę, apibarstykite druska, j. pipirais ir maltu imbieru. Įpilkite kelis šlakelius aliejaus ir išmaišykite.
- Supjaustykite saliero stiebus, morkas ir papriką.
- Padažui sumaišykite sojos ir austrių padažus, skystą medų ir kukurūzų krakmolą.
- Įkaitinkite dvi keptuves su aliejumi: vieną – antienai su daržovėmis, kitą – ryžiams kepti.
- Sumaišykite kiaušinius ir supilkite į pirmą keptuvę. Intensyviai maišykite, kad susidarytų gabalėliai (man patogu maišyti sushi lazdelėmis, po to – medine mentele). Kiaušiniams apkepus, suberkite ryžius ir dar trumpai apkepkite.
- Kitoje stipriai įkaitintoje keptuvėje kelias minutes apkepkite antieną. Išimkite.
- Sudėkite daržoves ir taip pat kelias minutes apkepkite. Grąžinkite į keptuvę antieną, supilkite padažą ir intensyviai maišant kepkite dar kelias minutes. Padažas iškart ims tirštėti. Įspauskite laimo skiltelę. Jei pritrūktų drėgmės, galite įpilti šlakelį verdančio vandens.
- Į dubenėlius dėkite keptus ryžius, ant jų – antieną su daržovėmis. Apšlakstykite skrudintų sezamų sėklų aliejumi.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Baltic Larus.
#reklama
1 Komentaras
[…] Antienos stir fry su anakardžiais ir ryžiais […]