Jokia paslaptis, aš labai mėgstu makaronus. Apskritai, itališka virtuvė mane žavi, o pasta joje užima itin svarbią vietą. Bet šį kartą aš visai apie kitokius makaronus, kurie nuo Italijos labai toli. Šįkart apie soba ir azijietiškus skonius, kurie mano virtuvėje pasirodo rečiau, bet tampa puikiu raciono paįvairinimu.
⠀
Šiam stir fry galite naudoti ir udon, kiaušininius, ryžių ar kitokius rytietiško stiliaus makaronus. Greita, paprasta, skanu!
Brokolių ir pievagrybių stir fry
admin Jokia paslaptis, aš labai mėgstu makaronus. Apskritai, itališka virtuvė mane žavi, o pasta joje užima itin svarbią vietą. Bet šį… Azijietiški patiekalai Brokolių ir pievagrybių stir fry European Spausdinti
Porcijos: 2
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 150 g soba makaronų
- 200 g rudųjų pievagrybių
- 1 brokolio galvos
- 4 v.š. sojos padažo
- 2 v.š. cukraus sirupo
- 3 v.š. sweet chilli padažo
- 2-3 cm gabalėlio imbiero (sutarkuoto)
- 2 skiltelių česnako
- Aliejaus kepimui (sezamų ar kito)
- Saujos skrudintų sezamų sėklų (patiekimui)
- Skrudintų sezamų sėklų aliejaus (patiekimui, nebūtina, bet verta)
Gaminimas
- Brokolį supjaustykite žiedynėliais, o pievagrybius – griežinėliais.
- Sumaišykite sojos ir sweet chili padažus bei cukraus sirupą.
- Makaronus išvirkite. Aš viriau 2,5 min., bet virimo laikas priklausys nuo gamintojo ir makaronų rūšies, todėl rekomenduoju remtis pakuotės nurodymais.
- Įkaitintame aliejuje apie pusę minutės apkepkite tarkuotą imbierą. Sudėkite pievagrybius ir kepkite kelias minutes. Sudėkite brokolius, po minutės įspauskite česnako skilteles ir dar kelias minutes pakepkite. Svarbu, kad brokoliai nepatamsėtų, išliktų traškūs ir išlaikytų spalvą.
- Supilkite padažą, išmaišykite. Jei reikia drėgmės, įpilkite truputį verdančio vandens.
- Įmaišykite makaronus ir išjunkite kaitrą.
- Patiekite apšlakstę skrudintų sezamų sėklų aliejumi ir skrudintomis sezamų sėklomis.
1 Komentaras
[…] Brokolių ir pievagrybių stir fry […]