Ar žinojote, kad tokį elegantišką jaukaus vakaro užkandį galima paruošti vos per keletą minučių? Mažyčiai vieno kąsnio krepšeliai iš sluoksniuotos tešlos tiesiog pripildomi įdaru iš kelių tarpusavyje derančių ingredientų ir gali būti iš karto patiekti ant stalo. Šie vieno kąsnio užkandžiai susideda iš persimonų, kreminio ožkos sūrio, vytinto Serrano kumpio, skrudintų graikinių riešutų ir čiobrelio.
Įdarui rinkausi švelnų, tepamąjį ožkos pieno sūrį, todėl vieno kąsnio krepšeliai išlaiko subtilų skonį. Toks sūris nėra per aitrus, todėl turėtų patikti net ir tiems, kurie ne itin mėgsta ožkos sūrį. Jei vis tik norėtųsi alternatyvos, galima rinktis paprastą tepamąjį sūrį arba rikotos sūrį ir įmaišyti trupintos fetos, kuri suteiktų šiek tiek intensyvesnį skonį.
Gurmaniškais sluoksniuotos tešlos krepšeliais maloniausia lėtai mėgautis prie gaivaus, vaisiško Barone Montalto Passivento 0,0% nealkoholinio baltojo vyno taurės. Bet kurį jaukų vakarą ar netgi per artėjančias šventes – šie krepšeliai joms taip pat puikiai tiks.
Kad vieno kąsnio užkandžiai su persimonais, ožkos sūriu ir Serrano kumpiu pavyktų skanūs ir estetiški, pasidalinsiu keliais pastebėjimais:
- Naudokite tik nepernokusį persimoną, kuris, pjaustant mažais kubeliais, išlaikytų formą. Per daug minkštas persimonas netiks, nes smulkūs gabalėliai gali sutižti ir neatrodyti estetiškai. Mano naudotas persimonas buvo pakankamai sunokęs, skanus ir saldus, bet nesuminkštėjęs, todėl mažais kubeliais pjaustėsi labai lengvai.
- Skonio savybėmis čia labai tinka gaivus citrininis čiobrelis, bet galite naudoti ir paprastą, tik šakelės turėtų būti šviežios, neapdžiūvusios.
- Vietoje graikinių riešutų tiktų ir karijų riešutai.
- Sumaišius ingredientus pagal mano nuorodytas proporcijas geriausia paragauti ir įsivertinti pagal savo skonį. Galbūt norisi šiek tiek daugiau persimono ar vytinto kumpio? Gal dar šiek tiek ožkos sūrio ar prieskonių? Vadovaukitės pojūčiais ir, jei kažkurio ingrediento norisi šiek tiek daugiau, nei norėjosi man – įdėkite daugiau. Tokie užkandžiai tuo ir puikūs, kad galima lengvai improvizuoti.
Beje, skirtingų formų mini sluoksniuotos tešlos krepšelių – šulinėlių galima rasti prekybos centruose, bet taip pat galima išsikepti ir savo krepšelius iš šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos. Tokiu atveju juos galima ruošti didesnius ir įdėti daugiau įdaro.
Vieno kąsnio krepšeliai su persimonais, ožkos sūriu ir Serrano kumpiu
admin Ar žinojote, kad tokį elegantišką jaukaus vakaro užkandį galima paruošti vos per keletą minučių? Mažyčiai vieno kąsnio krepšeliai iš sluoksniuotos… Užkandžiai vieno kąsnio užkandžiai, vieno kąsnio užkandis, užkandžiai kalėdoms, kalėdų stalas, kalėdiniai užkandžiai, užkandžiai vakarėliui, vakarėlio užkandis, vakarėlio užkandžiai, užkandžiai, užkandžiai prie vyno, užkandis prie vyno, sluoksniuotos tešlos krepšeliai, gurmaniškas užkandis, su persimonais, persimonų užkandis European SpausdintiIngredientai
- 24 mini sluoksniuotos tešlos krepšelių
- maždaug 3/4 persimono (nepernokusio, kad nebūtų labai minkštas)
- 3 v.š. minkšto tepamo ožkų pieno sūrio
- 2-3 vytinto Serrano kumpio juostelių
- Kelių šakelių čiobrelio (labai tinka citrininis čiobrelis)
- Saujelės skrudintų graikinių riešutų
- Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
Gaminimas
- Persimoną supjaustykite labai smulkiais kubeliais. Kumpio juosteles taip pat smulkiai supjaustykite. Šiek tiek persimono ir kumpio gabalėlių atidėkite vieno kąsnio krepšelių viršui papuošti.
- Pasmulkinkite graikinius riešutus.
- Persimonus, kumpį ir graikinius riešutus sumaišykite su tepamu ožkų pieno sūriu. Įberkite smulkinto čiobrelio. Pagardinkite juodaisiais pipirais ir, jei reikia, žiupsneliu druskos. Paragaukite – jei kažkurio ingrediento norisi šiek tiek daugiau, įdėkite dar truputį.
- Mini sluoksniuotos tešlos krepšelius mažu šaukšteliu įdarykite paruoštu įdaru. Papuoškite keliais smulkiai pjaustyto persimono ir kumpio gabalėliais bei čiobreliu.
Daugiau užkandžių receptų rasite čia.
Sukurta bendradarbiaujant su Barone Montalto nealkoholinis.
#reklama