Jaukus, namuose gamintas, šildantis maistas – tai, ko rudenį norisi labiausiai. O vienas jaukiausių naminių patiekalų – vištienos kukuliukai, kurie tikrai neturi būti nuobodūs. Patiekite juos su sodriu, aromatingu keptų paprikų padažu ir mėgstamu garnyru – patiekalas nušvis ryškiomis spalvomis.
Vištienos kukuliukai su sūriu ir keptų paprikų padažu – puikus derinys su spagečiais, bet tinka įvairūs garnyro variantai nuo šilkinės bulvių košės, mėgstamų kruopų iki daržovių. Kad vakaras būtų dar jaukesnis, nepamirškim ir baigiamojo akcento – kokybiško Barone Montalto Passivento 0,0% nealkoholinio raudonojo vyno, kuriuo lengva mėgautis be apribojimų.
Vištienos kukuliukai su sūriu ir keptų paprikų padažu
admin Jaukus, namuose gamintas, šildantis maistas – tai, ko rudenį norisi labiausiai. O vienas jaukiausių naminių patiekalų – vištienos kukuliukai, kurie… Mėsa ir paukštiena vištienos kukuliukai, vištienos kukuliukai su sūriu, kukuliukai su sūriu, vištienos kotletukai, kotletukai su sūriu, keptų paprikų padažas, kukuliukai su padažu, kotletukai su padažu, skanūs kotletukai, maltos mėsos kotletukai, greita vakarienė, šeimos vakarienė European SpausdintiIngredientai
Kukuliukams:
- 500 g maltos vištienos
- 1 mažo kiaušinio (arba 1 v.š. chia sėklų, išbrinkintų 3 v.š. vandens)
- 80 g tarkuoto parmezano (ar kito kietojo sūrio)
- 1/2 mažos cukinijos
- 1/2 mažo svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 2 v.š. krakmolo (naudoju tapijokos, bet tinka ir bulvių, galima keisti džiūvėsėliais)
- Druskos, juodųjų pipirų ir Viduržemio jūros prieskonių
- Aliejaus (kepimui)
Padažui:
- 3 raudonųjų paprikų
- 4-5 skiltelių česnako
- 200 ml sultinio
- 75 ml grietinėlės
- 1,5 v.š. smulkintų petražolių
- Druskos, juodųjų pipirų ir Viduržemio jūros prieskonių
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Patiekimui:
- Mėgstamų makaronų ar kito garnyro
- Tarkuoto parmezano (ar kito kietojo sūrio)
- Smulkintų petražolių
Gaminimas
- Orkaitę įkaitinkite nustačius aukštos temperatūros grilio rėžimą.
- Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite šerdį ir sėklas. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos odele į viršų. Vieną česnako skiltelių galą nupjaukite. Neluptas česnako skilteles sudėkite ant kepimo folijos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, gerai įsukite ir taip pat dėkite į skardą. Kepkite orkaitės viršuje apie 10-15 min., kol paprikų odelė stipriai apskrus ir dalinai pajuoduos. Kai šiek tiek atvės, nulupkite paprikų odelę ir supjaustykite kubeliais.
- Maltą vištieną pasūdykite, įberkite pipirų ir žolelių prieskonių.
- Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Nuspauskite susidariusias sultis ir sudėkite į vištieną. Įmuškite kiaušinį arba sudėkite vandenyje išbrinkintas chia sėklas (man labiau patinka naudoti jas, o ne kiaušinį – kukuliukai iškepa dar minkštesni). Suberkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir svogūną, tarkuotą sūrį bei krakmolą (arba džiūvėsėlius). Masę gerai išmaišykite ir vandeniu sudrėkintomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus.
- Kepkite su aliejumi įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, uždenkite ir patroškinkite, kol taps minkšti ir sultingi.
- Iškepusius kukuliukus išimkite iš keptuvės. Į keptuvėje likusį sultinį sudėkite keptas paprikas ir česnako skilteles. Įberkite prieskonių ir, jei reikia – žiupsnelį druskos. Kelias minutes pakaitinkite, supilkite grietinėlę ir pašildykite, kol taps karšta. Pagardinkite petražolėmis.
- Elektriniame smulkintuve ar kokteilinėje sutrinkite daugiau kaip pusę padažo iki vientisos masės. Sumaišykite su netrinta padažo dalimi. Jei padažas pasirodytų per tirštas, atskieskite šlakeliu karšto vandens.
- Kukuliukus tiekite su padažu ir virtais makaronais ar kitu garnyru.
Jei mėgstate kukuliukus, kviečiu pasigaminti ir šiuos labai skanius mėsos kukuliukus su keptomis daržovėmis ir raudonuoju pesto.
Sukurta bendradarbiaujant su Barone Montalto nealkoholinis.
#reklama