![Varškės tortas su uogomis](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2023/12/2023-12_KG_Sokoladinis-varskes-ir-uogu-tortas_Dar-kasneli_Ieva-Staniene-2-scaled.jpg)
Gaivus ir spalvingas varškės tortas su uogomis, kurį rekomenduoju artėjančioms Kalėdoms. Pagrindinis šio torto akcentas – gražus pjūvis, kuris, tikiu, sužavės ragautojus! Sukurti zebro efektą yra daug lengviau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Į dalį varškės kremo tereikia įmaišyti pertrintas uogas ir taip pasigaminti uogų kremą. Tuomet po samtelį vienas po kito maišyti baltąjį ir uogų kremus, kol supilsite visą kremą. Svarbiausia neuždelsti ir paruoštus kremus iš karto susluoksniuoti, kad kremai tolygiai susimaišytų, nes želatina stingsta pakankamai greitai.
Tortas puikiai tinka šaltajam sezonui, nes šviežios uogos jam visai nebūtinos, puikiai tinka šaldytos. Šiam tortui galima naudoti įvairias uogas. Aš naudojau šaldytų uogų mišinį, kurį sudarė raudonieji serbentai, šilauogės, avietės ir braškės. Galite taip pat naudoti mišinį arba rinktis vienos rūšies uogas. Jei vasarą jų užsišaldėte, šioms šventėms šaldiklio gėrybės tikrai pravers!
![Varškės tortas su uogomis](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2023/12/2023-12_KG_Sokoladinis-varskes-ir-uogu-tortas_Dar-kasneli_Ieva-Staniene-6-scaled.jpg)
Minkštą šokoladinį biskvitą tradiciškai kepiau su seniai pamėgtais biriais Kauno grūdų EKSTRA kvietiniais miltais. Biskvitas tortui suteikė šiek tiek sodresnio skonio, kuris, mano manymu, puikiai dera su gaiviais varškės ir uogų kremais. Šį biskvitą lengva iškepti, nes nereikia atskirti kiaušinių trynių nuo baltymų, nereikia atskirai jų plakti. Tešla yra maišoma viename dubenyje.
Nors Kauno grūdų EKSTRA kvietinių miltų dėl jų birios tekstūros nebūtina sijoti, vis tik persijoti miltai suteikia biskvitui daugiau purumo, todėl persijokite juos du sykius.
Šis biskvitas tikrai labai skanus. Likučius, kurie liko išspaudus du biskvito apskritimus, suvalgėme kaip šokoladinį pyragą. Beje, šalia jo labai tinka kaušelis vanilinių ledų.
![Varškės tortas su uogomis](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2023/12/2023-12_KG_Sokoladinis-varskes-ir-uogu-tortas_Dar-kasneli_Ieva-Staniene-7-scaled.jpg)
Torto viršų papuošiau maskarponės – grietinėlės kremu. Jis ne tik suteikia tortui elegancijos, bet yra svarbus ir skoniui. Švelnus, šilkinis kremas suteikia skirtingos tekstūros ir papildo standesnius varškės bei uogų kremus. Svarbiausia jo neperplakti, bet išplakti pakankamai standžiai, kad būtų tvirtas. Jei norite, galite viršų dar pabarstyti nesaldinta kakava ir varškės tortas su uogomis taps labiau šokoladinis :).
![Varškės tortas su uogomis Varškės tortas su uogomis](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2023/12/2023-12_KG_Sokoladinis-varskes-ir-uogu-tortas_Dar-kasneli_Ieva-Staniene-6-150x150.jpg)
Varškės tortas su uogomis
admin Gaivus ir spalvingas varškės tortas su uogomis, kurį rekomenduoju artėjančioms Kalėdoms. Pagrindinis šio torto akcentas – gražus pjūvis, kuris, tikiu,… Saldus stalas zebro tortas, tortas zebriukas, gaivus varskes tortas, tortas su varskes kremu, sokoladinis tortas, kaledinis tortas, tortas kaledoms European SpausdintiIngredientai
Biskvitui:
- 120 g minkšto sviesto
- 160 g cukraus
- 2 didelių kiaušinių
- 200 g „Kauno grūdų“ EKSTRA kvietinių miltų
- 40 g nesaldintos kakavos miltelių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 200 ml pieno
Biskvito sulaistymui:
- 3 v.š. uogų tyrės (pertryniau šaldytų, atitirpintų uogų mišinį per sietelį)
- 7 v.š. vandens
- 3 a.š. cukraus
Varškės ir uogų kremams:
- 700 g kreminės varškės
- 200 g grietinėlės (35-36% rieb.)
- 150 g maskarponės
- 130 g cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 200 g uogų tyrės (šiam tyrės kiekiui paruošti naudojau 300 g šaldytų uogų mišinio)
- 25 g smulkiai maltos želatinos
- 50 ml pieno arba vandens
Viršui:
- 100 g grietinėlės (35-36% rieb.)
- 100 g maskarponės
- 1 v.š. cukraus pudros
Gaminimas
Biskvito kepimas:
- Standartinę stačiakampę kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir nubrėžkite du 20 cm dydžio apskritimus.
- Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros.
- Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. 2-3 kartus persijokite.
- Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kambario temperatūros kiaušinius ir plakite apie 5-10 min.
- Į kiaušinių ir sviesto plakinį silikonine mentele įmaišykite trečdalį miltų. Tuomet įmaišykite pusę pieno, dar trečdalį miltų, likusį pieną ir, galiausiai, likusius miltus.
- Tešlą suverskite į skardą ant nubrėžtų apskritimų, šiek tiek išeinant už jų ribų, ir išlyginkite. Kepkite orkaitėje apie 20 min. arba kol palietus biskvito viršų pirštu, neliks įdubimo, biskvitas grįš į pradinę padėtį.
- Atvėsinkite ir konditeriniu žiedu ar atsegamos torto formos kraštu išpjaukite 2 biskvitus. Kol ruošite kremą, biskvitus sandariai uždenkite ar įvyniokite ir palaikykite šaldytuve.
Sirupo paruošimas:
- Į pertrintą uogų tyrę supilkite vandenį ir suberkite cukrų.
- Maišykite, kol cukrus ištirps.
Varškės ir uogų kremų paruošimas:
- Jei tyrę ruošiate iš uogų, tuomet šaldytas uogas pakaitinkite, kol atitirps ir sušils (užvirti nereikia). Sutrinkite į tyrę ir pertrinkite per sietelį, kad neliktų uogų gabaliukų. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Jei naudojate jau paruoštą tyrę, šį žingsnį praleiskite.
- Kiti kremo ingredientai taip pat turi būti kambario temperatūros.
- Iki vientisos masės sumaišykite varškę, maskarponę, cukrų ir vanilės ekstraktą. Padalinkite kremą vienodomis dalimis į du dubenėlius (vieną dalį naudosite baltam kremui, o kitą – uogų kremui).
- Iki purumo išplakite grietinėlę ir padėkite į šaldytuvą, kol jos prireiks.
- 15 g želatinos įmaišykite į iki kambario temperatūros atvėsintą uogų tyrę ir išbrinkinkite.
- Likusius 10 g želatinos užpilkite pienu arba vandeniu ir taip pat išbrinkinkite. Piene ar vandenyje išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol pilnai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių. Į ištirpusią želatiną įdėkite kelis šaukštus varškės kremo ir šluotele intensyviai išmaišykite. Papildykite dar keliais šaukštais ir vėl maišykite, kol sumaišysite želatiną su visu viename dubenyje atidėtu varškės kremu.
- Tuomet analogiškai ištirpinkite uogų tyrėje išbrinkintą želatiną. Į ją palaipsniui įmaišykite antrajame dubenyje atidėtą varškės kremą.
- Pusę plaktos grietinėlės įmaišykite į baltąjį kremą, o kitą pusę į uogų kremą ir pasiruoškite skubiai surinkti tortą.
Torto surinkimas:
- Jei turite galimybę, 20 cm dydžio konditerinio žiedo ar atsegamos torto formos vidinį kraštą apjuoskite acetato juosta – torto šonas bus gražesnis.
- Įdėkite pirmąjį biskvitą ir šepetėliu sudrėkinkite sirupu.
- Ties biskvito viduriu užpilkite samtelį baltojo kremo, tuomet uogų kremo, vėl baltojo, uogų ir taip tęskite, kol sunaudosite abu kremus. Pasistenkite nedelsti, nes kremai gana greitai tirštėja.
- Uždėkite antrąjį biskvitą ir suvilgykite sirupu.
- Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings, geriausia – palaikykite per naktį.
Torto puošimas:
- Torto puošimui ir pagardinimui pasiruoškite maskarponės kremą. Į maskarponę iš lėto pilkite grietinėlę ir švelniai maišykite iki vientisos masės. Sudėkite cukraus pudrą ir plakite žemiausiu plaktuvo galingumu iki standumo. Neperplakite, kremas turi būti tolygios konsistencijos.
- Sudėkite kremą į konditerinį maišelį su konditeriniu antgaliu ir dekoruokite torto viršų. Jei konditerinio antgalio neturite, galite viršų tiesiog aptepti kremu. Šiek tiek palaikykite šaldytuve, kad kremas sutvirtėtų.
![Varškės tortas su uogomis](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2023/12/2023-12_KG_Sokoladinis-varskes-ir-uogu-tortas_Dar-kasneli_Ieva-Staniene-5-scaled.jpg)
![](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2023/12/2023-12_KG_Sokoladinis-varskes-ir-uogu-tortas_Dar-kasneli_Ieva-Staniene-4-scaled.jpg)
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama