
Gaivus varškės ir braškių tortas, kurį labai rekomenduoju kepti pasirodžius pirmosioms skanioms ir saldžioms braškėms. Keturi sluoksniai puraus, gerai sirupu sudrėkinto biskvito, keturi sluoksniai lengvo varškės kremo, negailint pagardinto šviežiomis braškėmis ir kepinti migdolai ant viršaus – toks šis pavasariškas tortas.
Varškės ir braškių tortas puikus dėl kelių priežasčių:
- Jo kepimui ir surinkimui neprireiks jokios specialios formos, tad jį gali išsikepti kone kiekvienas. Biskvitas kepamas standartinėje stačiakampėje orkaitės kepimo skardoje ir tiesiog supjaustomas į keturias dalis. Torto sluoksniavimui forma taip pat nereikalinga. Varškės kremas yra purus, bet pakankamai standus, todėl labai paprasta tortą pertepti tiesiog lėkštėje ar ant lentelės – kremas lengvai pasiskirsto ir nenubėga.
- Tortą galima skanauti iš karto! Kartais tikrai prireikia kantrybės, kol tortai „susistovi”, tad jei kantrybės turite mažai – šis tortas puiki išeitis. Tik suteptas man jis buvo netgi skaniausias. Kadangi braškės nėra neapdorojamos, geriausia jį valgyti tą pačią dieną, kol braškės visiškai šviežios.
- Gaivus varškės ir grietinėlės kremas puikiai dera su šviežiomis braškėmis. Tai tikrai skanus duetas.
- Biskvitui prireiks vos kelių ingredientų. Vienas iš jų, žinoma, yra Kauno grūdų EKSTRA kvietiniai miltai, kuriuos tikrai dažnai naudoju biskvitų ir kitų desertų kepimui.

Mėgstu kepti klasikinį biskvitą, kurio pagrindas tik kiaušiniai, miltai ir cukrus. Šįkart jį dar paskaninau citrinos žievele. Labai svarbu tokį biskvitą gausiai sulaistyti. Taip ne tik jį sudrėkiname, bet ir suteikiame papildomo skonio. Aš šįkart biskvito sulaistymui pasiruošiau sirupą su migdolų likeriu (amaretu), bet jei amareto nenorite naudoti, vietoje jo galite rinktis:
- kitą nestiprų likerį;
- migdolų, amareto ar kitus su braškėmis derančius sirupus;
- tiesiog citrinos sultis, kurios suteiks gaivumo.


Varškės ir braškių tortas
admin Gaivus varškės ir braškių tortas, kurį labai rekomenduoju kepti pasirodžius pirmosioms skanioms ir saldžioms braškėms. Keturi sluoksniai puraus, gerai sirupu… Saldus stalas braškės, tortas su braškėmis, braškinis tortas, gimtadieniui, gimtadienio tortas, gaivus tortas, varškės tortas, varškės ir braškių tortas European SpausdintiIngredientai
Biskvitui:
- 5 kiaušinių (240 g), palaikytų kambario temperatūroje
- 130 g „Kauno grūdų“ „EKSTRA“ kvietinių miltų
- 120 g cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- Nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- Žiupsnelio druskos
Biskvitui sulaistyti:
- 50 ml vandens
- 2 a.š. cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 50 ml amareto ar kito nestipraus likerio (galite keisti migdolų arba amareto skonio sirupu arba tiesiog citrinos sultimis, tokiu atveju reguliuokite cukraus kiekį)
Pertepimams:
- 300 g varškės (pertrintos elektriniu smulkintuvu arba per sietelį)
- 300 g grietinėlės (35%)
- 4 v.š. cukraus pudros
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- Nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 350 g braškių
- Saujelės kepintų migdolų lazdelių
Gaminimas
Biskvito gaminimas:
- Standartinę stačiakampę orkaitės kepimo skardą (manoji 37×34 cm dydžio) ištieskite kepimo popieriumi.
- Kambario temperatūroje palaikytus kiaušinius su druska trumpai paplakite iki pirmųjų putų. Suberkite cukrų ir plakite bent 10 min, o galite ir visas 15 min., kol masė kelis kartus padidės, pabals ir taps labai puri. Prieš baigiant plakti, sudėkite vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę.
- Įsijokite miltus. Silikonine mentele viena kryptimi švelniai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite, kad tešla neprarastų purumo.
- Tešlą suverskite ant skardos ir mentele labai švelniai palyginkite, kad biskvitas iškeptų vienodo aukščio.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min. Po 12 min. pradėkite tikrinti, ar biskvitas iškepė. Pirštu keliose vietose palieskite biskvito viršų, jose turi nelikti įdubimo, biskvitas, kaip kempinė, turi grįžti į ankstesnę padėtį. Jei įdubimai liko, kepkite dar kelias minutes. Neperkepkite, kad biskvitas nesukristų ir per daug neišsausėtų. Atvėsinkite.
- Apverskite ir iš lėto pašalinkite kepimo popierių. Perpjaukite biskvitą į 4 lygias dalis.
Sirupo paruošimas:
- Sumaišykite amaretą ar kitą naudojamą alternatyvą (likerį, sirupą ar citrinos sultis), vandenį, vanilės ekstraktą ir cukrų.
- Atidėkite, kol prireiks.
Varškės kremo paruošimas:
- Kremui sumaišykite gerai pertrintą varškę su vanilės ekstraktu, citrinos sultimis ir citrinos žievele.
- Šaltą grietinėlę plakite su cukraus pudra, kol sutirštės ir bus beveik pilnai išsiplakusi.
- Grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškę ir dar trumpai paplakite plaktuvu, kad kremas taptų tolygus.
Torto sluoksniavimas:
- 3/4 braškių supjaustykite smulkesniais gabalėliais, o 1/4, priklausomai nuo braškių dydžio, perpjaukite per pusę ar į keturias dalis.
- Ant stačiakampės lėkštės arba lentelės dėkite biskvitą ir gausiai sudrėkinkite jį ketvirčiu sulaistymui paruošto sirupo (visam tortui prireiks viso sirupo). Paskirstykite dalį varškės kremo ir smulkiau pjaustytų braškių.
- Dėkite antrąjį biskvitą, suvilgykite sirupu, aptepkite kremu ir sudėkite braškes. Taip pat tęskite su trečiuoju. Galiausiai ant paskutinio sulaistyto biskvito sutepkite likusį varškės kremą ir sudėkite stambiau pjaustytas braškes.
- Apibarstykite kepintomis migdolų lazdelėmis. Galite skanauti iš karto.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama