Savaitgalį laukiate svečių? O gal norite tiesiog jaukiai įsitaisyti ant sofos ir pažiūrėti gerą filmą? Abu variantai tikrai smagūs, abiems prireiks skanių užkandžių ir abiems puikiai tiks ši užkandžių lenta su sumuštinukais. Saugokite idėją ir be vargo pasigaminkite!
Šią užkandžių padėklo idėją inspiravo jau daug metų mano labai mėgstami skirtingų tekstūrų sūriai. Jie gaminami Vokietijos Alpių papėdėje įsikūrusioje Bavarijoje, vokiškai vadinamoje Bayern. Į Bavarijos regione gaminamus sūrius bei kitus produktus kviečiu atkreipti dėmesį RIMI prekybos centruose ir kartu leistis į skonių kelionę! O kad kelionė būtų išties skani, galite laisvai improvizuoti su užkandžių padėklo ingredientais ir pasirinkti tokius produktus, kuriuos mėgstate labiausiai. Jei vis tik norite sekti mano receptu, visus ingredientus ir gaminimo eigą aprašiau žemiau.
Šį kartą taupydama laiką naudojau pirktines meduje marinuotas alyvuoges, bet jei turite laiko, alyvuoges galite pasiruošti iš anksto. Labai rekomenduoju jas marinuoti pagal šį receptą – užkandžių lenta bus dar skanesnė!
Užkandžių lenta su sumuštinukais
admin Savaitgalį laukiate svečių? O gal norite tiesiog jaukiai įsitaisyti ant sofos ir pažiūrėti gerą filmą? Abu variantai tikrai smagūs, abiems… Užkandžiai brusketos, bruschetta, brusketa, vakarėlio užkandis, vakarėliui, užkandžiai, užkandžių lenta, užkandžių padėklas European SpausdintiIngredientai
Sumuštinukams reikės:
- Prancūziško batono riekelių
- Tepamo sūrio su graikiniais riešutais (naudojau Miree)
- Tepamo sūrio su gorgonzola (naudojau Miree)
- Kriaušių juostelių
- Pjaustytų figų
- Šviežio čiobrelio
- Skysto medaus
Užkandžių padėklui reikės:
- Pusiau kieto sūrio su mėlynuoju pelėsiu (naudojau Dorblu)
- Kepamo camembert sūrio (naudojau Coburger)
- Mini mocarelos sūrio
- Kietojo sūrio griežinėlių
- Vytintos dešros arba kumpio griežinėlių
- Marinuotų juodųjų ir žaliųjų alyvuogių
- Vaisių (rinkausi vynuoges, kriaušes ir figas)
- Riešutų ir džiovintų vaisių (rinkausi riešutų – džiovintų vaisių mišinį bei kedrines pinijas)
- Duonos lazdelių
- Prancūziško batono riekelių
- Krekerių ir brezel sausainukų
- Prieskoninių žolelių (rinkausi čiobrelį ir rozmariną)
Gaminimas
Sumuštinukų gaminimas:
- Pusę prancūziško batono riekelių aptepkite tepamu sūriu su gorgonzola. Uždėkite kriaušių riekeles.
- Likusias riekeles aptepkite tepamu sūriu su graikiniais riešutais. Uždėkite pjaustytas figas.
- Apibarstykite sumuštinukus čiobreliais ir apšlakstykite medumi.
Užkandžių padėklo surinkimas:
- Ant padėklo pirmiausia skirtingose vietose išdėliokite pjaustytus mėlynąjį ir kietąjį sūrius. Numatykite vietą keptam camembert sūriui.
- Į indelius sudėkite mocarelos rutuliukus, alyvuoges ir camembert sūrio pakuotėje pridėtą spanguolių padažą.
- Sudėkite dešros ar kumpio juostelėmis apsuktas duonos lazdeles ir prancūziško batono riekeles.
- Skirtingose vietose paskirstykite vynuoges, figas, kriaušes.
- Į tarpelius pridėkite riešutų ir džiovintų vaisių, krekerių ir brezel sausainukų. Jei naudojate kedrines pinijas, jas sudėkite į indelį.
- Camembert sūrį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12-14 min. Padėkite tuščioje padėklo vietoje. Pagardinkite padėklą prieskoninėmis žolelėmis ir iškart patiekite.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Bavarijos produktų gamintojais.
#reklama