
Oras vėsta, lapai krenta, ruduo įpusėjo, tad pats laikas gaminti sotesnius, sodresnio skonio patiekalus, ar ne? Tokius, kurie šildo ir suteikia jaukumo. Šie mėsos kukuliai su keptomis daržovėmis ir raudonuoju pesto kaip tik tokie. Pažadu, jie tikrai puikūs! Aš nesu maltos mėsos mėgėja, ir kotletų visai nekepu, bet skaniajame naminiame raudono pesto padaže šie kukuliukai net ir man labai patiko. Sultingi ir minkšti, o padažo spalva dar labiau kelia apetitą.

Man labiausiai patinka šiuos kotletukus gaminti su malta jautiena, bet puikiai tinka ir maltas kiaulienos-jautienos mišinys ar malta kiauliena. Manau, kad taip pat būtų skanu kukuliukus gaminti iš kalakutienos. Kartu troškinamos daržovės suteikia patiekalui šiek tiek gaivumo ir sutaupo laiko, nes nereikia ruošti atskiro garnyro. Mėsos kukuliai su keptomis daržovėmis ir raudonuoju pesto skanūs ir tik iškepti, ir sekančią dieną pašildyti, tad puikiai tinka ir pietums į darbą.
Raudonąjį pesto padažą galima įsigyti prekybos centruose, bet patikinu, kad namuose gamintas bus daug skanesnis, o užtruksite tik kelias minutes. Būtent dėl šio padažo patiekalas toks skanus. Jį lengvai sutrinsite iš saulėje džiovintų pomidorų, skrudintų riešutų, kietojo sūrio, ypač tyro alyvuogių aliejaus, česnako ir prieskonių.


Mėsos kukuliai su keptomis daržovėmis ir raudonuoju pesto
admin Oras vėsta, lapai krenta, ruduo įpusėjo, tad pats laikas gaminti sotesnius, sodresnio skonio patiekalus, ar ne? Tokius, kurie šildo ir… Mėsa ir paukštiena Mėsos kukuliai su keptomis daržovėmis ir raudonuoju pesto European SpausdintiIngredientai
4 porcijoms kukuliukų:
- 400 g maltos mėsos (man labiausiai patinka jautiena, taip pat puikiai tinka jautienos-kiaulienos mišinys)
- 25 g tradicinių džiūvėsėlių
- 1 kiaušinio
- 1/2 morkos
- 1 jaunos cukinijos
- 1/2 žaliosios paprikos
- 1/2 raudonosios paprikos
- 1 skiltelės česnako
- 5 v.š. pomidorų padažo
- Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų
- Prieskonių maltai mėsai
- Aliejaus kepimui
Apvoliojimui:
- Apie 3 v.š. džiūvėsėlių
Raudonajam pesto:
- 25 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 25 g kepintų migdolų, anakardžių ar kitų riešutų
- 15 g tarkuoto kietojo sūrio
- 1 skiltelės česnako
- 1 a.š. šviežio rozmarino
- 30 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
Gaminimas
- Raudonajam pesto sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
- Džiūvėsėlius užpilkite 50 ml vandens ir palikite išbrinkti.
- Į maltą mėsą įspauskite česnako skiltelę, suberkite druską bei prieskonius. Suberkite burokine tarka sutarkuotas morką ir 1/4 cukinijos. Sudėkite išbrinkusius džiūvėsėlius ir lengvai paplaktą kiaušinį. Formuokite kukuliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite su aliejumi įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Įpilkite verdančio vandens, sudėkite raudonąjį pesto ir pomidorų padažą. Išmaišykite. Troškinkite, kol kukuliukai suminkštės. Stebėkite, kad nepritrūktų skysčio, pagal poreikį papildykite verdančiu vandeniu.
- Kol kukuliukai troškinasi, likusią cukiniją supjaustykite griežinėliais, o paprikas norimo dydžio gabalėliais. Per kelis kartus apkepkite kitoje su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje ir sudėkite į lėkštę.
- Kai kukuliukai beveik iškepa, sudėkite daržoves, išmaišykite ir pakaitinkite, kol daržovės sušils.
Daugiau mėsos patiekalų receptų rasite čia.
2 Komentarai
Vienas skaniausių kukulių receptų, kokių teko išbandyti! Kukuliai minkšti, nuspėjamai gardus padažas, komforto maistas!
Labai smagu girdėti, kad patiko! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais 🙂