Dėmesio! Tiesiog nuostabus ir labai lengvai iškepamas bavariškas obuolių pyragas su kreminiu sūriu saldžiam jūsų savaitgaliui. Šis pyragas vadinamas bavarišku, nes yra kilęs iš Bavarijos regiono, įsikūrusio Vokietijos pietryčiuose. Šį pyragą esu kepusi anksčiau, bet šįkart plonesnį varškės sluoksnį pakeičiau dideliu kreminio sūrio sluoksniu, todėl pyragas išties labai primena cheesecake’ą. O gal yra net dar skanesnis, nes su obuoliais.
Bavariško obuolių pyrago, kurį anksčiau kepdavau su varške, receptą patobulinau keliais žingsniais:
- Kreminiam sluoksniui naudojau Bavarijos regione gaminamą tepamąjį sūrį Frischa, kuris suteikė įdarui glotnią, švelnią, tobulai kreminę tekstūrą.
- Dariau dvigubai didesnį kreminio sūrio sluoksnį, taip pyragą priartindama cheesecake’ui.
Labai džiaugiuosi šiais recepto pakeitimais, nes šįkart pyragas ne tik buvo skanesnis, bet ir atrodė prabangiau. Perdavusi lauktuvių tėčiui, sulaukiau padėkos skambučio. Jis šį obuolių pyragą pavadino tortu. Pirmiausia suskubau tikslinti, kad tai ne tortas, o bavariškas obuolių pyragas su kreminiu sūriu, bet tada supratau, kad jo apibūdinimas išties yra labai tikslus. Šis pyragas toks geras, kad prilygsta tortui.
Beje, nepamirškite viršaus pabarstyti migdolų riekelėmis – jos pyragui suteikia papildomos traškios tekstūros ir grožio.
Beje, natūralų bavarišką tepamą sūrį ir daug kitų kokybiškų bavariškų produktų galite rasti RIMI prekybos centruose. Aš šįkart dar susigundžiau skaniais desertiniais Mövenpick jogurtais – tiems atvejams, kai namuose nėra pyrago.
Bavariškas obuolių pyragas su kreminiu sūriu
admin Dėmesio! Tiesiog nuostabus ir labai lengvai iškepamas bavariškas obuolių pyragas su kreminiu sūriu saldžiam jūsų savaitgaliui. Šis pyragas vadinamas bavarišku,… Pyragai pyragas, obuolių pyragas, bavariškas obuolių pyragas, obuolių pyragas su varške, varškės pyragas, varškės cheesecake, cheesecake receptas, cheesecake su obuoliais European SpausdintiIngredientai
Pagrindui:
- 220 g kvietinių miltų
- 145 g šalto sviesto + gabalėlio formai ištepti
- 30 g cukraus pudros
- 1 didelio kiaušinio trynio
- 1,5-2 v.š. ledinio vandens
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 400 g natūralaus tepamojo sūrio (galima naudoti ir kreminę varškę)
- 2 kiaušinių
- 90 g cukraus
- 1 citrinos žievelės ir 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1,5 v.š. kukurūzų krakmolo arba kvietinių miltų
Viršui:
- 4 vidutinių tvirtų obuolių
- 2 v.š. rudojo cukraus
- 1/2 a.š. cinamono
- Saujelės migdolų riekelių
Gaminimas
Pagrindo paruošimas:
- Miltus sumaišykite su cukraus pudra ir druska. Įmaišykite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą ir virtuviniu kombainu arba rankomis sutrinkite iki trupinių.
- Įmaišykite kiaušinio trynį ir vandenį. Miltai ir kiaušiniai skiriasi, tad jei tešla atrodytų per skysta, įmaišykite dar truputį miltų, o jei per kieta – dar šlakelį vandens. Paruošta tešlą išlipdykite sviestu pateptą formą, suformuojant bortelius. Palaikykite šaldytuve apie 20 min.
- Subadykite tešlą šakute, patieskite kepimo popieriaus lakštą ir priberkite pupelių ar žirnių. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Nuimkite žirnius ir kepkite dar 5 min. Išimkite.
Įdaro paruošimas:
- Kambario temperatūros tepamąjį sūrį sumaišykite su cukrumi ir vanilės ekstraktu.
- Po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant rankine šluotele.
- Įmaišykite citrinos sultis ir tarkuotą žievelę.
- Sudėkite kukurūzų krakmolą ar miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Atidėkite, kol paruošite obuolius.
Pyrago kepimas:
- Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi ir cinamonu.
- Ant tešlos supilkite paruoštą kreminio sūrio įdarą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite obuolius ir apibarstykite migdolų riekelėmis.
- Kepkite iki 170 °C temperatūros apie 60 min. arba kol įdaras sutvirtės. Pilnai atvėsinkite. Geriausia pyragą palaikyti bent 3-4 valandas šaldytuve – bus skanesnis. Aš palaikiau per naktį.
Nepamirškite peržiūrėti ir kitų obuolių pyragų receptų.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Bavarijos produktų gamintojais.
#reklama