
Šie kakaviniai avinžirnių triufeliai mane nuoširdžiai nustebino. Visiškai sveikuoliški, bet išties skanūs. Avinžirniai šiame recepte gali nuskambėti kaip keistas ingredientas, bet patikinu: jie čia atsidūrė ne per klaidą, yra tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje. Avinžirnių skonio nepajusite. Abejoju, ar paragavus galima įspėti, kad jų yra recepte, nors jie sudaro beveik pusę triufelių masės.
Aš iš anksto išmirkiau ir pati išsiviriau avinžirnius, bet jei norite desertą pagaminti labai greitai, galite naudoti konservuotus. Skystį tokiu atveju nupilkite ir avinžirnius perplaukite tekančiu vandeniu. Arba rinkitės garuose virtus avinžirnius, kuriuose skysčio beveik nėra.
Įdarui naudokite skrudintus lazdyno riešutus – jie suteikia intensyvesnį riešutinį skonį. Jei norite daugiau kakavinio skonio, triufelius apvoliokite nesaldintuose natūraliuose kakavos milteliuose. Jei labiau patinka lazdyno riešutų skonis, galite apvolioti smulintuose kepintuose lazdyno riešutuose. Mums patiko abu variantai.


Triufeliai su avinžirniais
admin Šie kakaviniai avinžirnių triufeliai mane nuoširdžiai nustebino. Visiškai sveikuoliški, bet išties skanūs. Avinžirniai šiame recepte gali nuskambėti kaip keistas ingredientas,… Saldus stalas skanus desertas, desertas, saldainiai, naminiai triufeliai, svbeikuoliškas desertas, sveiki saldainiai, sveiki triufeliai, desertas su avinžirniais European SpausdintiIngredientai
Triufeliams reikės:
- 130 g virtų avinžirnių
- 130 g riešutų kremo (per pusę maišiau migdolų ir anakardžių)
- 4 datulių
- 1 v.š. klevų sirupo
- 2 a.š. kakavos miltelių
- 1 v.š. augalinio pieno
- 1 a.š. vanilės pastos
- Žiupsnelio druskos
- Kelių saujelių kepintų lazdyno riešutų be luobelės
Apvoliojimui reikės:
- Kakavos miltelių
- Smulkintų kepintų lazdyno riešutų be luobelės
Gaminimas
- Nulupkite avinžirnių luobelę.
- Visus ingredientus, išskyrus lazdyno riešutus, sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Prireiks šiek tiek kantrybės, nes masė gana tiršta. Trinkite intervalais per keletą kartų, šaukštu vis nustumiant ingredientus į dugną. Neperkaitinkite smulkintuvo!
- Prieš formuojant triufelius, galite masę šiek tiek palaikyti šaldytuve.
- Atgnybkite gabalėlį masės, įdarykite lazdyno riešutu ir susukite kamuoliuką. Apvoliokite kakavoje arba lazdyno riešutuose. Palaikykite šaldytuve apie valandą ar ilgiau.

