
Tikriausiai daugelis pamename panašius vaflius iš vaikystės? Tokius senovinėje vaflinėje kepdavo mano močiutė. Atvažiavusi pas ją, prašydavau traukti keptuvę ir su nekantrumu laukdavau šviežių, kvapnių, traškių vafliukų. Matydama, kaip aš juos mėgstu, vėliau močiutė keptuvę atidavė man. Kepimas senojoje vaflinėje būdavo itin lėtas procesas, todėl dažniausiai prisikviesdavau draugių ir po mokyklos kelias valandas beplepėdamos maišydavom tešlą, kepdavom ir skanaudavom. Pamenu: kepi kepi, o vaflių kaip nėra, taip nėra. Tokie jau jie – itin greitai suvalgomi.
Kaip džiaugiuosi, kad šį nostalgišką receptą užrašiau senoje mamos receptų knygoje. Kai kuriuos receptus verta prisiminti. Šis – būtent toks, todėl kartu su Kauno grūdais kviečiame tai padaryti.
Kremas, tiesa, jau mano interpretacija, močiutė jo negamindavo. Jis nėra būtinas, bet puikiai tinka ir suteikia šventiškumo.

Gaila tik, kad senosios vaflinės jau nebeturiu, joje iškepdavo skaniausi vafliukai. Šiuolaikinės vis tik jiems neprilygsta. Jei dar turite senąją, tik jau neleiskite jai liūdėti!
Jei norite visiškai traškių vafliukų, maskarponės kremu juos užpildykite prieš patiekiant. Kremu įdaryti vafliukai po kiek laiko truputį suminkštėja. Žinoma, jie vis vien lieka labai skanūs, tik jau ne tokie traškus.


Traškūs vafliai su citrininiu maskarponės kremu
admin Tikriausiai daugelis pamename panašius vaflius iš vaikystės? Tokius senovinėje vaflinėje kepdavo mano močiutė. Atvažiavusi pas ją, prašydavau traukti keptuvę ir… Saldus stalas vafliai, desertas, traskus vafliai, nostalgiski vafliai, nostalgiski skanumynai, nostalgiski saldumynai, nostalgiski vafliai, traskus vafliai su kremu, maskarpones grietineles kremas, maskarpones kremas, saldus stalas European SpausdintiIngredientai
Vafliams reikės:
- 120 g sviesto
- 3 kiaušinių
- 90 g cukraus
- 110 g „Kauno grūdų“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550C)
- Žiupsnelio druskos
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Kremui reikės:
- 100 g. maskarponės sūrio
- 100 g riebios grietinėlės (35-36% rieb.)
- 1,5 v.š. cukraus pudros
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 1/2 v.š. citrinos sulčių
- Šlakelio vanilės ekstrakto
Gaminimas
- Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti.
- Dubenyje rankine plakimo šluotele šiek tiek paplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Suberkite cukrų ir plakite toliau, kol šiek tiek suputos. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir tirpintą sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Kepkite įkaitintoje plonų vaflių keptuvėje, kol apskrus.
- Greitu judesiu iškepusį vaflį perkelkite ant drėgno rankšluosčio ir, prilaikant rankšluosčiu, skubiai susukite jį į vamzdelį. Rankšluosčio naudoti nebūtina, bet verta, nes ką tik iškeptas vaflis yra karštas, degina pirštus, o susukti vamzdelį reikia labai greitai, nes stingsta akimirksniu.
- Vaflius palikite pilnai atvėsti, o tuo tarpu paruoškite kremą. Švelniai sumaišykite šaltą grietinėlę, maskarponę, vanilės ekstraktą, cukraus pudrą ir citrinos žievelę, kol masė taps vientisa. Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu ir stebėkite kremo konsistenciją. Neperplakite, kremas turi būti tolygios ir tvirtos konsistencijos, tačiau nepagelsti, neįgyti sviesto poskonio. Kai kremas beveik paruoštas, įmaišykite citrinos sultis ir išjunkite plaktuvą.
- Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su konditeriniu antgaliu ir užpildykite juo abu vaflių galus.
Pastebėjimai
Jei norite visiškai traškių vafliukų, maskarponės kremu juos užpildykite prieš patiekiant. Kremu įdaryti vafliukai po kiek laiko truputį suminkštėja. Žinoma, jie vis vien lieka labai skanūs, tik jau ne tokie traškus.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama