Iš pradžių planavau kepti vieną pyragą, bet tada kilo mintis pagaminti krepšelius, nes mažus pyragėlius valgyti daug smagiau! Jei neturite tartalečių formelių – ne bėda. Aš taip pat jų neturiu, todėl naudojau keksiukų formą.
Įdarą krepšeliams ruošiau su Lapino puota triušienos filė. Tik kelias minutes apkepta flė liko tokia sultinga! Nors galite naudoti ir vištieną, jei tik turite galimybę, labai rekomenduoju rinktis būtent triušieną. Krepšeliai bus tikrai sultingesni.
Mums labai patiko tokie jaukūs savaitgalio pietūs. Pabandykit!
Trapios tešlos krepšeliai su triušiena ir daržovėmis
admin Iš pradžių planavau kepti vieną pyragą, bet tada kilo mintis pagaminti krepšelius, nes mažus pyragėlius valgyti daug smagiau! Jei neturite… Idėjos pietums pyragas, nesaldus pyragas, keksiukai, triušiena, vištienos keksiukai, užkandis, nesaldus pyragas European Spausdinti
Porcijos: 4
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
Tešlai reikės:
- 100 g sviesto
- 110 g speltų miltų
- 110 g avižinių miltų
- 30 ml labai šalto vandens
- 100 g graikiško jogurto
- Druskos
Pyragėliams reikės:
- 1 didelio raudonojo svogūno
- 200 g Lapino puota triušienos juosmeninės dalies filė
- 200 g rudųjų pievagrybių
- 1/6 didelės raudonosios paprikos
- Kupino šaukšto tepamojo kreminio sūrio
- 60 g kietojo sūrio
- Dviejų šakelių šviežio rozmarino
- Druskos, juodųjų pipirų, viduržemio jūros prieskonių
- Aliejaus kepimui
Gaminimas
- Sumaišykite abiejų rūšių miltus ir druską. Sudėkite šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutrinkite rankomis arba virtuviniu kombainu iki trupinių. Įmaišykite graikišką jogurtą ir vandenį. Miltais pabarstykite dubenį, įdėkite tešlos rutulį ir padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
- Labai smulkiai supjaustykite triušienos juosmeninės dalies filė. Pabarstykite druska, j. pipirais ir viduržemio jūros prieskoniais. Kepkite ant aukštos ugnies apie 6 min. Išimkite.
- Labai smulkiai supjaustykite svogūną, pievagrybius ir papriką. Apkepkite. Šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su triušiena. Įmaišykite kreminį sūrį ir daugiau kaip pusę tarkuoto kietojo sūrio.
- Į keksiukų formeles įtieskite kepimo popierių. Iš tešlos suformuokite pailgą ritinį ir padalinkite į 12 vienodų dalių. Rankomis suformuokite krepšelius, įdėkite į kepimo formeles ir pripildykite įdaro.
- Apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Baltic Larus.
#reklama