
Tarp sriubos ir troškinio. Neįtikėtinai greitai pagaminama, nes naudojau konservuotus avinžirnius, ir labai labai skani. Kokosų pieno ir batato saldumas, laimo ir citrinos rūgštelė, kario ir citrinžolės prieskoniai, dosnus kiekis avinžirnių. Visi ingredientai taip puikiai susimaišo tarpusavyje, kad, suvalgius dubenėlį, nejučia kyla noras darsyk nukeliauti prie puodo.
Guodžiantis ir šildantis maistas, kai už lango žiema. Juk po ilgo šventinio laikotarpio būtent tokio ir reikia, ar ne?
Et, gaila, kad jau suvalgėm. Įtariu, netrukus vėl virsiu.


Kokosinė avinžirnių ir batatų kario sriuba
admin Tarp sriubos ir troškinio. Neįtikėtinai greitai pagaminama, nes naudojau konservuotus avinžirnius, ir labai labai skani. Kokosų pieno ir batato saldumas,… Azijietiški patiekalai Kokosinė avinžirnių ir batatų kario sriuba European Spausdinti
Porcijos: 4
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 1 svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 1 saliero stiebo
- Apie 2 cm tarkuoto imbiero
- 2 skardinių konservuotų avinžirnių (apie 650 g grynojo kiekio)
- 1/2 didelio batato
- 200 ml tiršto kokosų pieno
- Apie 400 ml daržovių sultinio
- 1/3 citrinos sulčių
- 1/3 laimo sulčių
- Kario, ciberžolės, citrinžolės ir saldžiosios paprikos prieskonių (jei norite aštriau, papriką keiskite kajeno pipirais)
- Žiupsnelio druskos
- Saujelė šviežių petražolių
Gaminimas
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir trumpai apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Suberkite supjaustytą saliero stiebą. Apkepkite.
- Sudėkite susmulkintą česnako skiltelę, tarkuotą imbierą ir prieskonius: karį, ciberžolę, citrinžolę ir saldžiąją papriką arba kajeno pipirus. Kepkite iki minutės.
- Supilkite sultinį. Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą batatą.
- Supilkite kokosų pieną, citrinos ir laimo sultis. Trumpai apvirkite, kad batato kubeliai nesukristų, išlaikytų formą.
- Suberkite perkoštus avinžirnius (perplauti nereikia). Įberkite druskos. Užvirite ir išjunkite. Bulvių grūstuvu šiek tiek patrinkite, kad sriuba taptų tirštesnė.
- Suberkite supjaustytas petražoles.