Pastaruoju metu vienas mūsų mėgstamų savaitgalio pusryčių variantų – tešloje apvolioti ir iškepti bananai. Įdomiau ir skaniau, nei įprasti blynai. Tiesa, patiekalas gana saldus, tad tiks saldžių pusryčių mėgėjams. Ir nusiteikite šiek tiek pastovėti prie viryklės, nes tirpsta – nespėji kepti. Žaidimo truputį yra, bet man patinka.
Rekomenduoju rinktis ne itin stipriai sunokusius bananus, bet ir ne per kietus. Labiausiai tiks vidutiniškai sunokę: kiek minkštesni, bet, supjausčius griežinėliais, gerai išlaikantys formą. Linkiu skanių savaitgalio pusryčių!
Tešloje kepti bananai
admin Pastaruoju metu vienas mūsų mėgstamų savaitgalio pusryčių variantų – tešloje apvolioti ir iškepti bananai. Įdomiau ir skaniau, nei įprasti blynai.… Pusryčiai Tešloje kepti bananai European Spausdinti
Porcijos: 3
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- Apie 5 bananų
- 1 kiaušinio
- apie 250 ml augalinio pieno
- 100 g speltų miltų
- 100 g avižinių miltų
- Šiek tiek kokosų ar kito aliejaus (kepimui)
Gaminimas
- Plakimo šluotele paplakite kiaušinį, kol suputos. Įdėkite dalį miltų. Išmaišykite. Įpilkite pieno, vėl išmaišykite ir taip kelis kartus, kol ingredientai susimaišys. Ingredientus rekomenduoju sudėti per kelis kartus, kad neliktų gumuliukų.
- Bananus supjaustykite griežinėliais. Stenkitės, kad jie nebūtų labai ploni, lengvai apvoliojami tešloje.
- Bananų griežinėlius merkite į tešlą ir apvoliokite dviem šaukšteliais. Kabinkite griežinėlius kartu su tešla ir kepkite su trupučiu kokosų aliejaus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Jei kepant pasirodytų, kad tešla truputį per skysta (įtakos gali turėti kiaušinio dydis, naudojamas pienas), įdėkite šiek tiek miltų iki norimo tirštumo.