
Greita improvizacija vasariškam savaitgaliui 😉. Ar tiesiog, kai norisi kažko skanaus. Aš rikotą skaninau marcipanu, bet jei neturite, jis nebūtinas, galite rikotą tiesiog pasaldinti. Prie kitų ingredientų taip pat neprisiriškit. Sluoksniuota tešla, mano nuomone, skirta improvizacijoms 😉.


Bandelės su rikota ir persikais
admin Greita improvizacija vasariškam savaitgaliui 😉. Ar tiesiog, kai norisi kažko skanaus. Aš rikotą skaninau marcipanu, bet jei neturite, jis nebūtinas,… Saldus stalas bandelės, sluoksniuota tešla, persikai, bandelės su persikais, desertas European Spausdinti
Porcijos: 18 bandelių
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
- 250 g rikotos sūrio
- 60 g marcipano (virš 50% migdolų) (jei neturite, galite rikotą pasaldinti sirupu ar cukrumi)
- 3 persikų
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 1,5 v.š. Amareto likerio (nebūtina)
- Saujelės migdolų
- Saujelės migdolų riekelių
- Saujos šilauogių
- Šiek tiek klevų sirupo
- Žiupsnelio maltos vanilės
- Mėtų lapelių (pagardinimui)
Gaminimas
- Atitirpdykite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite į 18 vienodo dydžio kvadratėlių. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, palikdami tarpelius. Man visi gabalėliai netilpo į vieną skardą, todėl kepiau du kartus.
- Marcipaną truputį pašildykite ir sutrupinkite. Sumaišykite su rikota ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Pagardinkite citrinos sultimis ir žievele. Paskirstykite ant sluoksniuotos tešlos, kraštelius paliekant neišteptus.
- Persikus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant rikotos. Šepetėliu aptepkite persikus Amareto likeriu.
- Peiliu pasmulkinkite migdolus. Migdolus ir migdolų riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Bandeles apibarstykite malta vanile ir migdolais.
- Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Iškepusias bandeles apšlakstykite klevų sirupu ir papuoškite mėtų lapeliais.



