
Tailandietiškus ryžius Khao Pad labai mėgstu, bet visada valgau indiškame restorane, o pati gaminau pirmąjį kartą. Ir ką galiu pasakyti? Tikrai kartosime!
Tai receptas, kurį paruošiau dalyvaudama Veggoshop iššūkyje “Savaitė be mėsos ir pieno produktų”. Jo metu maitinausi veganiškai.

Man labai įdomu ragauti dar nepažįstamus skonius, tad džiaugiuosi galimybe praplėsti akiratį ir susipažinti su naujais produktais. Vienas iš naujai atrastų – Veggoshop marinuotas sojų pupelių gaminys tempeh (jis gali būti gaminamas ne tik iš sojų).
Atvirai, turėjau išankstinį nusistatymą: maniau, kad man jis nepatiks. Klydau. Patiko, ir net labai! Nors šiam patiekalui planavau naudoti tofu, gamintas su tempeh jis daug skanesnis. O šiaip receptas universalus, jei be mėsos pietų neįsivaizduojat, jauskitės laisvi ingredientus pakeisti jums priimtinais.


Tailandietiški ryžiai Khao Pad
admin Tailandietiškus ryžius Khao Pad labai mėgstu, bet visada valgau indiškame restorane, o pati gaminau pirmąjį kartą. Ir ką galiu pasakyti?… Azijietiški patiekalai Tailandietiški ryžiai Khao Pad European SpausdintiIngredientai
- 1 svogūno (naudojau raudonąjį)
- 2 skiltelių česnako
- 1 saliero stiebo
- 1 morkos
- 150 g brokolių
- 250 g ilgagrūdžių ryžių (geriausia – jasmine; išvirkite ir gerai atvėsinkite arba naudokite vakarykščius; nevirkite per ilgai, tegul lieka kiek kietoki)
- 200 g marinuoto tempeh arba tofu
- 1/3 raudonosios paprikos
- 50 g grybų (naudojau ruduosius pievagrybius, bet shiitake būtų geriau)
- Apie 3 cm imbiero šaknies
- Druskos
- Apie 1 a.š. kario
- Apie 1 a.š. ciberžolės
- 1/2 laimo
- Apie 3 v.š. sojos padažo (dėkite pagal skonį)
- Aliejaus kepimui
Gaminimas
- Susipjaustykite visas daržoves. Jei naudojate tempeh – rankomis sutrupinkite jį į gabalėlius, jei tofu – nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir apkepkite.
- Stipriai įkaitinkite keptuvę su aliejumi. 1 min. apkepkite svogūną, sudėkite salierą ir kepkite dar kelias min.
- Įberkite druskos, suberkite ciberžolės ir kario prieskonius, įtarkuokite imbiero šaknį. Apkepkite dar 1 min.
- Įskauskite česnako skilteles, sudėkite morkas, papriką, grybus ir brokolius. Trumpai apkepkite.
- Sudėkite tempeh arba tofu, suberkite ryžius, gerai išmaišykite. Įberkite dar šiek tiek ciberžolės, kad visi ryžiai gražiai nusidažytų.
- Įpilkite sojos padažo, dar kelias minutes viską apkepkite, užpauskite laimo sulčių ir išjunkite kaitrą.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Veggoshop.
#reklama