Cukinijų ir fetos sūrio blyneliai puikiai tinka lengviems pietums ar vakarienei. Šiek tiek graikiški, nes su feta, ir maloniai gaivūs, nes į tešlą įdėjau mėtų. Nepagailėjau ir kitų žalumynų: petražolių, krapų ir patiekiau su fetos sūrio padažu. Jį būtinai pasiruoškite šalia blynelių! Na, ir žinoma, nepamirškite apšlakstyti citrinos sultimis, kurios suteiks papildomo gaivumo.
Jei mėgstate cukinijų blynelius, dėmesio verti ir šie receptai:
Cukinijų ir fetos sūrio blyneliai
admin Cukinijų ir fetos sūrio blyneliai puikiai tinka lengviems pietums ar vakarienei. Šiek tiek graikiški, nes su feta, ir maloniai gaivūs,… Blynai ir vafliai blynai, blyneliai, nesaldūs blyneliai, nesaldūs blynai, cukinijų blynai, graikiški blynai European Spausdinti
Porcijos: 2
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
Blyneliams reikės:
- 550 g cukinijų (svoris be odos ir sėklų)
- 100 g fetos sūrio
- 3 vidutinių kiaušinių
- 70 g kvietinių miltų
- 10 šviežių mėtų lapelių
- 1,5 a.š. džiovintų petražolių
- 1/3 a.š. česnakų granulių arba 1 skiltelės česnako
- Druskos, juodųjų pipirų
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Padažui reikės:
- 3 v.š. graikiško jogurto
- 30 g trupinto fetos sūrio
- 1 a.š. džiovintų arba šviežių krapų
- Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų
- Nemažo šlakelio citrinos sulčių
Gaminimas
- Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, pabarstykite druska ir palaikykite apie 20 min. Per sietelį gerai nuspauskite susidariusį skystį.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius. Įberkite druskos, juodųjų pipirų. Sudėkite petražoles, česnakų granules ar išspaustą česnako skiltelę ir labai smulkiai supjaustytas mėtas. Švelniai paplakite rankiniu plaktuvu, kol suputos.
- Sutrupinkite fetos sūrį. Gerai ištrinkite šaukštu, kad sūris įsimaišytų.
- Suberkite miltus ir išmaišykite.
- Kepkite su nedideliu kiekiu aliejaus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
- Padažui sumaišykite visus ingredientus ir patiekite su blyneliais.