
Klafutis arba, prancūziškai, – clafoutis – tai ypatingas, tačiau visai nesudėtingas desertas. Nors clafoutis kilęs iš Prancūzijos, jam nebūdingas prancūziškų desertų sudėtingumas – tešla paruošiama sumaišius vos kelis visiems pažįstamus ir namuose lengvai randamus ingredientus.

Clafoutis yra šiek tiek kitoks pyragas. Jis išsiskiria savo konsistencija. Jis nėra purus kaip tradicinis pyragas, bet ir ne visiškai kremiškas – tekstūra tarsi šiek tiek panašėja į švelnaus pudingo, tačiau pravėsęs kepinys yra pakankamai tvirtas, kad būtų lengvai pjaustomas. Klasikinėje versijoje naudojamos vyšnios, kurios suteikia gaivumo ir šiam desertui tinka tiesiog tobulai.
Manoji versija šįkart – šokoladinis klafutis su šaldytomis vyšniomis. Tai sodresnė, elegantiškesnė deserto variacija, kurioje šaldytos vyšnios suteikia subtilią rūgštelę ir puikiai atsveria šokolado sodrumą, o švelni plakta grietinėlė vainikuoja visą skonių derinį. Išties tobulas pasirinkimas romantiškam vakarui ar tada, kai norisi skanaus, bet greitai ir lengvai paruošiamo deserto. Patiks ne tik šokolado mėgėjams, bet ir mėgstantiems subtiliai saldžius, ne per sunkius kepinius.

Šis šokoladinis klafutis nėra per saldus, todėl prie jo idealiai tinka taurė Barone Montalto Passivento 0,0% raudonojo vytintų vynuogių stiliaus nealkoholinio vyno. Jam būdingas subtilus raudonųjų uogų poskonis, kuris puikiai papildo šokoladinio klafučio skonį. Tad nesvarbu, ar norite pradžiuginti antrąją pusę Valentino dienos proga, ar tiesiog palepinti save – išsikepti verta.

Beje, klafutį galite kepti vienoje didelėje formoje kaip pyragą, arba porcijomis mažesniuose kepimui tinkamuose indeliuose. Išbandžiau abu būdus – abiem atvejais desertas išlieka toks pat skanus ir dailiai atrodo patiekus. Tik atkreipkite dėmesį, kad kepant mažesniuose indeliuose desertas keps šiek tiek trumpiau, todėl svarbu stebėti, kad centras liktų lengvai drėgnas, bet ne per skystas.
Svarbus pastebėjimas – nepatingėkite išsiplakti grietinėlės patiekimui. Nors galima skanauti ir be jos, pagardintas lengvai išplakta grietinėle, šokoladinis clafoutis pasiekia visai kitą skonio lygį.


Šokoladinis klafutis (clafoutis) su šaldytomis vyšniomis
admin Klafutis arba, prancūziškai, – clafoutis – tai ypatingas, tačiau visai nesudėtingas desertas. Nors clafoutis kilęs iš Prancūzijos, jam nebūdingas prancūziškų… Pyragai klafutis, šokoladinis klafutis, clafoutis, clafoutis receptas, clafoutis su vyšniomis, šokoladinis clafoutis, šokoladinis pyragas su vyšniomis, klafutis su vyšniomis, clafoutis su vyšniomis, pyragas su šaldytomis uogomis, Valentino dienos pyragas, valentino diena, šokoladinis desertas, lengvas desertas, lengvas šokoladinis pyragas European SpausdintiIngredientai
Šokoladiniam pyragui – klafučiui:
- 3 kiaušinių
- 300 g šaldytų vyšnių (atitirpintų ir nusausintų)
- 50 g cukraus (geriau rudojo)
- 150 ml grietinėlės (35-36% rieb.)
- 110 ml pieno (3,5% rieb.)
- 70 g juodojo šokolado (60-70% kakavos)
- 45 g miltų
- 15 g nesaldintos kakavos miltelių
- 1 a.š. vanilės pastos arba ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
- 1 v.š. sviesto + papildomai formai ištepti
Patiekimui:
- 200 ml grietinėlės (35-36% rieb.)
- 2 v.š. cukraus pudros
- Saujos trešnių ar kitų uogų (nebūtina)
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. 24 cm dydžio kepimo formą gausiai ištepkite sviestu (arba galite naudoti kelias mažesnes kepimui tinkamas formeles).
- Didžiąją dalį atitirpintų, nukoštų ir popieriniu rankšluosčiu nusausintų vyšnių tolygiai išdėliokite kepimo formoje.
- Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite su 1 v.š. sviesto vandens vonelėje.
- Pieną sumaišykite su grietinėle ir pašildykite (neturi būti labai karštas).
- Miltus sumaišykite su kakava.
- Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi iki purumo. Supilkite vanilės pastą ar ekstraktą. Plakant nedideliu greičiu įsijokite miltų ir kakavos mišinį, po jo – šiltą pieno-grietinėlės mišinį. Galiausiai įmaišykite pravėsusį tirpintą šokoladą.
- Tešlą supilkite į kepimo indą ant vyšnių ir sudėkite likusias vyšnias.
- Kepkite apie 25-35 min., kol pyragas sutvirtės (jei naudojate mažas kepimo formeles, gali užtekti ir 20 min.). Patikrinkite dantų krapštuku – įsmeigus į pyrago kraštą, jis turėtų neaplipti tešla, o centras turėtų išlikti šiek tiek minkštas ir drėgnesnis. Palikite pravėsti arba pilnai atvėsti.
- Iki vidutinio standumo išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Pyragą patiekite su grietinėle. Jei norite, papuoškite trešnėmis.



Sukurta bendradarbiaujant su Barone Montalto nealkoholinis.
Reklama.