
Lengvas šokoladinis desertas su braškėmis mylimam žmogui pradžiuginti! Šokoladas ir braškės – tikra Valentino dienos klasika, todėl ir šiame deserte susluoksniavau viename dubenyje greitai sumaišomo šokoladinio pyrago (braunio) gabalėlius, purų grietinėlės ir maskarponės kremą bei gaivumo suteikiantį braškių padažą.
Paskutinę minutę nusprendžiau, kad bus dar skaniau, jei maskarponės kremas bus dviejų rūšių: su lengva citrinos nata ir su kakava. Sprendimas buvo labai teisingas, o gaminimas visiškai neprailgo. Maskarponės kremą tiesiog padalinau į dvi dalis. Į pirmą dalį įmaišiau citrinos sultis, į antrą – gerai persijotą kakavą.
Patikinu, su „Kauno grūdų“ EKSTRA kvietiniais miltais gaminimas dar paprastesnis, šokoladiniam pyragui miltų net nereikės sijoti. Desertas tikrai skanus, nesudėtingas ir labai romantiškas!

Beje, šokoladinis desertas su braškėmis gali tapti ir šokoladiniu desertu su avietėmis. Vietoje braškių jos puikiai tinka. O jei šviežių uogų neturėsite, galima su cukrumi pašildyti ir atvėsinti šaldytas uogas. Šį variantą taip pat išbandžiau. Tiesiog su cukrumi pakaitinau avietes, atvėsinau ir sluoksniavau desertą. Iš tiesų, buvo ne mažiau skanu.


Šokoladinis desertas su braškėmis
admin Lengvas šokoladinis desertas su braškėmis mylimam žmogui pradžiuginti! Šokoladas ir braškės – tikra Valentino dienos klasika, todėl ir šiame deserte… Saldus stalas desertas, šokoladas, braškės, braškinis desertas, braunis, šokoladinis pyragas, šokoladinis desertas, valentino diena European SpausdintiIngredientai
Šokoladiniam pyragui:
- 70 g „Kauno grūdų“ „Ekstra“ kvietinių miltų
- 2 kiaušinių
- 100 g sviesto + šiek tiek formai ištepti
- 100 g kartaus juodojo šokolado
- 90 g cukraus
- 1 a.š. vanilės pastos ar ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
Kremui:
- 200 g maskarponės
- 300 g grietinėlės (36% rieb.)
- 2,5 v.š. cukraus pudros
- 1 a.š. vanilės pastos ar ekstrakto
- 1 v.š. nesaldintos kakavos miltelių
- Šlakelio citrinos sulčių
Braškėms:
- 450 g braškių
- 2 v.š. cukraus
- 2 v.š. citrinos sulčių
Gaminimas
- Ant garų vonelės ištirpinkite kubeliais supjaustytą sviestą ir smulkintą juodąjį šokoladą. Sudėkite cukrų, druską, vanilę ir išmaišykite iki vientisos masės. Palikite truputį atvėsti.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno labai gerai išmaišant plakimo šluotele.
- Sudėkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite. Suverskite į kepimo popieriumi ištiestą ir sviestu kepimo formą (naudojau 14×18 cm dydžio). Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Pyragas iškepa, kai viršus apsitraukia plona plutele. Papildomai galite patikrinti įbesdami į pyragą medinį pagaliuką – jis gali truputį aplipti minkštais pyrago trupiniais, bet masė neturi būti skysta. Iškepusį pyragą palikite pilnai atvėsti.
- Tuo tarpu švelniai sumaišykite šaltą maskarponę ir šaltą grietinėlę. Įmaišykite cukraus pudrą ir vanilės pastą ar ekstraktą, kol masė taps vientisa. Plakite elektriniu plaktuvu mažu greičiu ir stebėkite kremo konsistenciją. Kremas turi tapti tolygus ir tvirtas, bet nepagelsti, neįgyti sviesto skonio. Kremą padalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įmaišykite citrinos sultis. Į kitą įsijokite kakavos miltelius ir tolygiai įmaišykite plakimo šluotele.
- Braškes supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su cukrumi bei citrinos sultimis.
- Atvėsusį pyragą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sluoksniuokite desertą stiklinėse. Dėkite pyrago gabalėlius, pirmąjį kremą, braškes, vėl pyrago gabalėlius, antrąjį kremą ir vėl braškes. Viršų apibarstykite pyrago trupiniais ir patiekite.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais | Reklama.
Daugiau skanių receptų, kuriuos paruošiau su „Kauno grūdų“ miltais, rasite čia.