
Šis humusas su skrudintais avinžirniais ir daržovėmis – maistinga mūsų šeimos vakarienė, kurią susukau per mažiau, kaip pusvalandį. Valgosi labai smagiai, kaip vakarėlio užkandis. Naudojau avinžirnius iš skardinės, todėl gaminimas tikrai greitas. Kol orkaitėje skrunda avinžirniai, susitriname humusą ir susipjaustome daržoves. Aš naudojau morką ir agurkus, bet puikiai tiktų ir avokadai, pomidorai ar kitos daržovės. O tada humusą, avinžirnius ir daržoves sluoksniuojam lėkštėje, šlakstom geru alyvuogių aliejumi, imam duoną ar duoniukus ir kabinam skanų užtepą. Pasaugokit idėją darbo dienoms, kai vakarienė iš anksto neparuošta. Labai puikus, baltymų gausus pasirinkimas.
Jei norit dar spalvingesnės vakarienės, galite gaminti gražiai geltoną humusą su ciberžole.


Humusas su skrudintais avinžirniais ir daržovėmis
admin Šis humusas su skrudintais avinžirniais ir daržovėmis – maistinga mūsų šeimos vakarienė, kurią susukau per mažiau, kaip pusvalandį. Valgosi labai… Patiekalai be mėsos humusas, avinžirniai, avinžirnių humusas, skrudinti avinžirniai, daržovės, vakarienė, užkandis European SpausdintiIngredientai
Skrudintiems avinžirniams:
- 1 skardinės avinžirnių
- Žiupsnio prieskoninių žolelių mišinio (manajame buvo įvairios žolelės, džiovinti svogūnai)
- Žiupsnio maltos saldžiosios paprikos
- Žiupsnio kario prieskonių
- Žiupsnio druskos
- Šlakelio aliejaus
Humusui:
- 1 skardinės avinžirnių
- 1 v.š. tahini (sezamo sėklų pastos)
- 1/3 citrinos sulčių
- 1 skiltelės česnako
- 30 ml vandens arba skysčio nuo avinžirnių
- 1 vš. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Žiupsnio kario prieskonių
- Žiupsnio druskos
Priedams:
- 2 agurkų
- 2 morkų
- Duoniukų ar mėgstamos duonos
Gaminimas
- Paruoškite skrudintus avinžirnius. Nupilkite avinžirnių skystį ir perplaukite vandeniu. Jei avinžirniai virti garuose, perplauti nereikia. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Kepdami kelis kartus pamaišykite.
- Humusui avinžirnių skystį nupilkite į atskirą indą. Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Jei norisi skystesnės tekstūros, įpilkite dar šiek tiek vandens.
- Lėkštėje paskleiskite humusą. Suberkite skrudintus avinžirnius, apšlakstykite alyvuogių. Patiekite su daržovėmis ir duoniukais ar duonos riekelėmis.