
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su persikais, burrata ir kumpiu – labai paprastai paruošiamas, nesudėtingas, bet nuostabiai skanus ir stilingas užkandis. Kitaip ir būti negali, kai jame puikuojasi tokie ingredientai, kaip burrata, sunokę persikai, vytintas kumpis, dieviškasis bazilikų pesto… Visi ingredientai puikai dera tarpusavyje.

Gaminimo paprastumas įkvėps gaminti net ir tuo atveju, jei virtuvėje lankotės retai. Prireiks visai neadaug laiko ir pastangų šiam užkandžiui, kurio likučių ant stalo tiesiog neliks. Patiekite su subtilaus, vaisiško skonio nealkoholinio baltojo Barone Montalto Passivento 0,0% vyno taure – bus neabejotinai skanu ir ypatinga.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su persikais, burrata ir kumpiu buvo tokie skanūs ne tik todėl, kad derinau juos su man patinkančiu baltuoju vynu. Testavau šį receptą kepdama dviem būdais – iš pradžių pyragėlius ištepiau pesto padažu, sudėjau persikus bei kedrines pinijas ir kepiau orkaitėje. Pyragėliai nuo pesto padažo šiek tiek patamsėjo ir neatrodė taip gražiai, kaip norėčiau. Buvo nelabai patogu juos valgyti rankomis, nes aliejus nuo pesto padažo susigėrė į tešlą.
Tuomet testavau antrąjį variantą, kuris pasirodė esąs ne tik daug patrauklesnis, bet ir skanesnis. Pesto padažo iškart netepiau, pyragėlius kepiau be jo. Sudėjau persikus bei riešutus, ir iškepiau pyragėlius. Jie iškepė tvirtesni, maloniau valgomi rankomis ir gražesni. Pesto padažo uždėjau ant jau iškepusių pyragėlių, kartu su gabalėliu burratos sūrio ir vytinto kumpio. Be galo skanu!

Keli pastebėjimai:
- Vietoje persikų galite naudoti nektarinus, tik svarbiausia, kad vaisiai būtų sunokę. Tuomet jų saldumas maloniai dera su pikantiškesniais ingredientais.
- Šiam užkandžiui rinkausi vytintą jautienos kumpį bresaola. Jo sodrus skonis labai tinka, bet jei norite, galite rinktis ir kitą mėgstamą vytintą kumpį.
- Bazilikų pesto rekomenduoju pasigaminti patiems, nes tai trunka tik kelias minutes ir toks pesto gerokai skanesnis. Bet vėlgi – tiks ir pirktinis.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su persikais, burrata ir kumpiu
admin Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su persikais, burrata ir kumpiu – labai paprastai paruošiamas, nesudėtingas, bet nuostabiai skanus ir stilingas užkandis. Kitaip… Užkandžiai pyragas su persikais, persikų pyragėliai, pyragėliai su persikais ir kumpiu, sluoksniutos tešlos užkandis, sluoksniuotos tešlos pyragėliai, gurmaniškas užkandis, gurmaniška European SpausdintiIngredientai
Pyragėliams reikės:
- 400 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lapelių
- 2 persikų ar nektarinų
- Apie 80 g burrata sūrio
- 30 g vytinto kumpio (labai tinka bresaola, bet galima naudoti ir prosciutto ar kt.)
- 5 a.š. bazilikų pesto (skaniausia, šviežiai paruošto)
- Kelių šlakelių tiršto balzaminio acto
- Kelių šlakelių klevų ar agavų sirupo
- Šiek tiek kiaušinio plakinio
- Saujelės kedro ar kitų mėgstamų riešutų
- Baziliko lapelių
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Jei gaminsite šviežią pesto, reikės:
- 25 g šviežių bazilikų lapelių
- 20 g tarkuoto kietojo sūrio
- 20 g kepintų kedrinių pinijų (ar kitų mėgstamų riešutų)
- apie 25 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1/2 česnako skiltelės
- Šlakelio citrinos sulčių
- Druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
- Jei gaminate šviežią bazilikų pesto, visus ingredientus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Atitirpdykite sluoksniuotą tešlą ir formele, dangteliu ar indu išspauskite 10 vienodo dydžio apskritimų (apie 9-10 cm skersmens). Tešlos likutį atidėkite kitiems kepiniams (jei norite sunaudoti visą tešlą, galite apskritimų nespausti, o tešlą tiesiog supjaustyti vienodo dydžio kvadratėliais, tokiu atveju galite šiek tiek padidinti ingredientų kiekius).
- Tešlos apskritimus sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, palikdami tarpelius, ir aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Persikus ar nektarinus supjaustykite griežinėliais. Atsargiai nulupkite ar nupjaukite odelę.
- Ant tešlos, ties apskritimo viduriu, dėkite po 3 persikų ar nektarinų griežinėlius. Apšlakstykite trupučiu balzaminio acto ir klevų ar agavų sirupo. Pagardinkite juodaisiais pipirais ir apibarstykite riešutais.
- Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Ant iškepusių pyragėlių iškart uždėkite po gabalėlį burrata sūrio, po griežinėlį vytinto kumpio ir po 1/2 a.š. pesto. Papuoškite baziliko lapeliais.
- Jei norite, galite pagardinti dar trupučiu balzaminio acto. Pyragėliai skanūs ir šilti, ir atvėsę.

Daugiau užkandžių receptų rasite čia.




Sukurta bendradarbiaujant su Barone Montalto nealkoholinis.
#reklama