

Labai skanus, gaivus, desertiškai gražus, bet visiškai sveikas – toks šis sluoksniuotas jogurtinis chia pudingas su trintomis uogomis. Nes pusryčiai net ir darbo dienomis, kai skubame bei lekiame, neprivalo būtų nuobodūs! Spalvingus, akį traukiančius ir gomurį pamaloninančius pusryčius galima paruošti per kelias minutes, tad labai kviečiu pasigaminti ir skanauti.

Chia pudingą dažniausiai gaminu su kokosų pienu. Labai mėgstu kokosinio chia pudingo derinį su bananais, vanile ir migdolais. Jei ir jūs esat kokosų pieno mėgėjai, tokio pudingo receptą galite rasti čia. Dėl kokosų pieno riebumo, jis yra itin sotus. Lyginant su pusryčių košėmis, aš ir mano šeima, pasirinkę kokosinį chia pudingą, išalkstame gerokai vėliau.
Tuo tarpu šis jogurtinis chia pudingas su uogomis yra šiek tiek lengvesnis, liesesnis, bet taip pat labai puikus pasirinkimas pusryčiams. Aš renkuosi natūralų jogurtą, tačiau norint sotesnių pusryčių, galite naudoti ir riebesnį graikišką. Jis tirštesnis, todėl tokiu atveju galite įpilti šiek tiek daugiau augalinio pieno.


Sluoksniuotas jogurtinis chia (ispaninio šalavijo sėklų) pudingas
admin Labai skanus, gaivus, desertiškai gražus, bet visiškai sveikas – toks šis sluoksniuotas jogurtinis chia pudingas su trintomis uogomis. Nes pusryčiai… Desertai Sluoksniuotas jogurtinis chia (ispaninio šalavijo sėklų) pudingas European SpausdintiIngredientai
Jogurtiniam pudingui reikės:
- 350 g natūralaus jogurto
- 200 ml augalinio pieno
- 45 g chia sėklų (apie 6 nubraukti v.š.)
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio maltos vanilės
Uoginiam sluoksniui reikės:
- 70 g uogų (per pusę maišiau šaldytas ir atitirpintas avietes ir mėlynes)
Patiekimui:
- Šviežių uogų (pagal poreikį)
- Kelių saujų sausoje keptuvėje paskrudintų kedrinių pinijų
- Jei norisi saldžiau – šiek tiek klevų ar agavų sirupo
Gaminimas
- Sumaišykite visus jogurtiniam pudingui skirtus ingredientus ir palikite 5-10 minučių.
- Dar kartą gerai išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai ar bent 8 valandoms.
- Uogų sluoksniui 5 kupinus v.š. pudingo sumaišykite su uogomis ir patrinkite blenderiu, kol susimaišys.
- Sluoksniuokite pudingą stinklinėse arba taurėse, pagardinkite uogomis ir kepintomis kedrinėmis pinijomis. Jei norite, galite apšlakstyti klevų arba agavų sirupu.


