Chia sėklas, lietuviškai vadinamas ispaniniu šalaviju, dažniausiai patiekaluose naudodavau kiaušiniui pakeisti ir maistingumui padidinti. Jos tikrai nebūdavo pagrindinis ar apskritai besijaučiantis ingredientas.
Chia pudingas man yra tikras atradimas. Ne todėl, kad nežinojau apie tokį pudingą – apie jį girdėjau jau seniai, tiesiog man visad atrodė: „Tas glitėsis man tikrai nepatiks”. Ir aš nebuvau taip jau toli nuo tiesos. Bandžiau jį pasidaryti vien su ryžių – migdolų gėrimu. Na tikrai, nesupykit, kam skanu, nes dėl skonio – nesiginčijama, bet man tai buvo kažkokia gliti masė ir mažai skonio. Gal įdėjus uogų tyrės, trinto banano ar panašių pagardų būtų skaniau, bet šis variantas manęs nesužavėjo.
Jei tai būtų buvęs pirmas mano bandymas pasidaryti chia pudingą, tuo būtų ir pasibaigę. Laimei, bandymas buvo antras, o tas pirmasis – labai vykęs ir skanus. Per kelias savaites darau jau trečią kartą. Kuo jis skyrėsi? Ogi naudojau kokosų pieną, dėl kurio pudingas pavyko labai kokosinis, kvapnus, tirštas, kreminis ir išties sotus.
Chia (ispaninio šalavijo) sėklų pudingas su bananais ir migdolais
admin Chia sėklas, lietuviškai vadinamas ispaniniu šalaviju, dažniausiai patiekaluose naudodavau kiaušiniui pakeisti ir maistingumui padidinti. Jos tikrai nebūdavo pagrindinis ar apskritai… Desertai Chia (ispaninio šalavijo) sėklų pudingas su bananais ir migdolais European SpausdintiIngredientai
Pudingui reikės:
- Skardinės (400 ml) kokosų pieno (naudoju „Santa Maria“ 17% rieb.)
- 200 ml augalinio gėrimo (migdolų, ryžių ar kito mėgstamo)
- 6 v.š. chia sėklų (nekupini, apie 45 g)
- 0,5 v.š. agavų sirupo
- 1 a.š. vanilės pastos ar ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
Pagardinimui reikės:
- 2 bananų
- Saujos skrudintų ir truputį pasmulkintų migdolų
- Saujos skrudintų migdolų riekelių
- Šlakelio mėgiamo sirupo ir/ar vanilės pastos (nebūtina)
Gaminimas
- Sumaišykite visus pudingui skirtus ingredientus ir palikite 10 minučių.
- Dar kartą gerai išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai ar bent 8 valandoms.
- Jei norisi skystesnės konsistencijos, prieš valgant, galima įpilti dar truputį augalinio gėrimo.
- Pagamintą pudingą padalinkite į taures ar stiklines, apšlakstykite sirupu ir/ ar vanilės pasta, įpjaustykite bananus, apibarstykite sausoje keptuvėje kepintais migdolais ir migdolų riekelėmis. Skanūs ir maistingi pusryčiai jau čia!

1 Komentaras
[…] vanile ir migdolais. Jei ir jūs esat kokosų pieno mėgėjai, tokio pudingo receptą galite rasti čia. Dėl kokosų pieno riebumo, jis yra itin sotus. Lyginant su pusryčių košėmis, aš ir mano […]