![Salotos su persimonais](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2024/12/2024-12_4-sezonai_Burratos-persimonu-ir-pesto-salotos_Dar-Kasneli_Ieva-Staniene-6-scaled.jpg)
Norite, kad šventinis stalas spindėtų spalvomis ir skoniais? Šios įspūdingos salotos su persimonais, burrata ir pesto yra vertos vietos jūsų šventiniame meniu. Jos gali tapti ne tik stalo akcentu, bet ir tikru hitu!
Per šventes dažnai aplanko ne tik džiaugmas, bet ir rūpestis, kaip pasiruošti kuo greičiau, kad prie stalo netektų atsisėsti jau pavargus, o šventei dar neprasidėjus. Salotos su persimonais, burrata ir pesto yra lengvai paruošiamos vos per kelias minutes. Kita vertus, – tikiu, kad sutiksit – dėl ryškių persimonų ir burratos sūrio, jos atrodo daug gražiau, nei daugelis salotų. Jei norite, galite burrata sūrį paplėšyti ir paskirstyti ant salotų, kad būtų lengviau dalintis, bet jei norisi šventiško vaizdo, verčiau palikti neplėšytą ir pasidalinti šventės metu.
![Salotos su persimonais](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2024/12/2024-12_4-sezonai_Burratos-persimonu-ir-pesto-salotos_Dar-Kasneli_Ieva-Staniene-9-scaled.jpg)
Kiekvienas patiekalas tampa daug skanesnis, kai naudojame kokybiškus ingredientus. Šiemet turėjau progą atrasti ypatingus nedidelio lietuviško verslo „4 sezonai“ liofilizuotus produktus, kurie išsiskiria natūralumu, šviežumu ir kokybe. Jie ruošiami iš Lietuvos ūkininkų užaugintų daržovių, miškuose rankomis surinktų uogų ir aromatingų prieskonių, o visi egzotiniai vaisiai yra kruopščiai atrenkami tik iš atsakingai dirbančių tiekėjų, atkeliauja švieži ir pilnai sunokę.
Laura – šio verslo kūrėja – dalijasi ne tik meile natūraliems skoniams, bet ir praktiniais sprendimais mūsų virtuvėms.
![](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2024/12/2024-12_4-sezonai_Burratos-persimonu-ir-pesto-salotos_Dar-Kasneli_Ieva-Staniene-7-scaled.jpg)
Salotas su persimonais, burrata ir pesto gaminau su dar išties nematyta ir negirdėta naujiena – liofilizuotu bazilikų pesto. Kuo jis ypatingas?
- Jo sudėtis visiškai natūrali ir švari, be jokių cheminių priedų, konservantų, cukrų.
- Ilgas galiojimas, nereikalaujantis specialių laikymo sąlygų: patogu indelį laikyti tiesiog spintelėje ir pasiruošti norimą kiekį bazilikų pesto vos per minutę. Tobula, kai receptui tereikia vos vieno šaukšto pesto padažo!
- Tereikia sumaišyti liofilizuotą bazilikų pesto su mėgstamu aliejumi ir… viskas. Pesto paruoštas ir gali būti naudojamas iškart. Lengva reguliuoti padažo tirštumą didesniu ar mažesniu aliejaus kiekiu.
Tai tik vienas iš daugelio išskirtinių „4 sezonai“ produktų. Net nepastebėjau, kaip savo virtuvėje vietoje įprastos druskos ir pipirų mieliau, ėmiau naudoti ryškiaspalvę prieskoninę druską su našlaitėmis. Neslėpsiu, kad jau knieti paragauti ir šaltibarščių druskos bei kitų įdomių produktų, o liofilizuotais našlaičių žiedais papuošti pavasarinius desertus.
![](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2024/12/2024-12_4-sezonai_Burratos-persimonu-ir-pesto-salotos_Dar-Kasneli_Ieva-Staniene-10-scaled.jpg)
![Salotos su persimonais Salotos su persimonais](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2024/12/2024-12_4-sezonai_Burratos-persimonu-ir-pesto-salotos_Dar-Kasneli_Ieva-Staniene-4-150x150.jpg)
Salotos su persimonais, burrata ir pesto
admin Norite, kad šventinis stalas spindėtų spalvomis ir skoniais? Šios įspūdingos salotos su persimonais, burrata ir pesto yra vertos vietos jūsų… Užkandžiai Salotos su persimonais, Persimonų salotos, Salotos su burrata, Salotos su burrata ir kumpiu, Kalėdų receptai, Šventinis meniu, Užkandžių stalas, Kalėdinės salotos, Kalėdų stalas, Receptai su persimonais, Švenčių stalas receptai, Švenčių stalas, Šventinės salotos, Kalėdų stalui European SpausdintiIngredientai
- 1 burrata sūrio rutuliuko (125 g)
- 1 persimono
- Saujos gražgarsčių
- 3-4 v.š. granatų sėklų
- 2 vytinto kumpio juostelių
- Saujelės skrudintų riešutų (rinkausi kedro ir graikinius)
- 2 v.š. bazilikų pesto (jį paruošiau iš 2 a.š. „4 sezonai“ liofilizuoto bazilikų pesto + apie 4 a.š. alyvuogių aliejaus)
- 1/2 a.š. „4 sezonai“ liofilizuotų petražolių
- Nuo 1/3 citrinos nutarkuotos žievelės ir šlakelio sulčių
- „4 sezonai“ prieskoninės druskos su našlaitėmis
Gaminimas
- Persimonus supjaustykite griežinėliais. Granatą perpjaukite ir sėklas atskirkite nuo luobelės.
- Ant lėkštės dėkite saują gražgarsčių. Ant jų išdėliokite persimonų griežinėlius ir vytintą kumpį.
- Per vidurį dėkite burrata sūrį ir užberkite granatų sėklas. Apibarstykite skrudintais riešutais.
- Liofilizuotą bazilikų pesto sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir paskirstykite ant salotų.
- Apibarstykite liofilizuotomis petražolėmis. Užtarkuokite citrinos žievelės, užspauskite šlakelį citrinos sulčių ir pagardinkite šviežiai malta prieskonine druska su našlaitėmis.
![Salotos su persimonais](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2024/12/2024-12_4-sezonai_Burratos-persimonu-ir-pesto-salotos_Dar-Kasneli_Ieva-Staniene-4-scaled.jpg)
Jei mėgstate persimonus, taip pat kviečiu pasigaminti Salotas su persimonais ir bolivine balanda arba išbandyti vieno kąsnio krepšelius su persimonais, ožkos sūriu ir kumpiu.
![Salotos su persimonais](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2024/12/2024-12_4-sezonai_Burratos-persimonu-ir-pesto-salotos_Dar-Kasneli_Ieva-Staniene-2-scaled.jpg)
![](https://www.darkasneli.lt/wp-content/uploads/2024/12/2024-12_4-sezonai_Burratos-persimonu-ir-pesto-salotos_Dar-Kasneli_Ieva-Staniene-8-scaled.jpg)
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „4 sezonai“ | Reklama.