
Nors žiemos metu dažniau jaučiu sotesnio maisto poreikį, vis tik neretai renkuosi ir augalinį maistą, pavyzdžiui, salotas. Juk į jas galima sudėti tiek gėrio, o maistas ant stalo atsiduria per keliolika minučių!
⠀
Beje, su persimonais ilgą laiką elgiausi konservatyviai ir į salotas jų kažin kodėl nedėjau. Galiausiai prisiruošiau ir dabar dedu į kas antras! Net negalvojau, kad bus taip skanu.


Bolivinės balandos (kynvos) ir persimonų salotos
admin Nors žiemos metu dažniau jaučiu sotesnio maisto poreikį, vis tik neretai renkuosi ir augalinį maistą, pavyzdžiui, salotas. Juk į jas… Greiti receptai Bolivinės balandos (kynvos) ir persimonų salotos European Spausdinti
Porcijos: 2
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
Salotoms reikės:
- 100 ml nevirtos raudonos bolivinės balandos
- 1 persimono
- 1 avokado
- 2 saujų salotų (naudojau radicchio)
- 2 saujų gražgarsčių
- Saujos kedrinių pinijų
- Saujos moliūgų sėklų
- Druskos, j. pipirų⠀
Užpilui reikės:
- 1/2 apelsino
- Griežinėlio citrinos
- 3 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 3 a.š. tiršto balzaminio acto
- Šlakelio tamsaus agavų sirupo
- Druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
- Bolivinę balandą suberkite į 200 ml pasūdyto verdančio vandens ir virkite apie 15 min. Jei vandens liko, jį nupilkite. Atidėkite, kad šiek tiek atvėstų.
- Sausoje keptuvėje apkepkite kedrines pinijas ir moliūgų sėklas.
- Supjaustykite avokadą ir persimoną.
- Į lėkštes sudėkite visus ingredientus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Užpilui išspauskite apelsino ir citrinos sultis. Sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu ir agavų sirupu. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Apšlakstykite salotas ir džiaukitės greita vakariene!
