Nors šiais laikais braškių galima gauti visus metus, vis tik žiemos sezonu jos lyg „medinės“, todėl stengiuosi atsivalgyti iki soties, kol dar yra vėlyvųjų braškių. Jau ir dabar pirkau jas skeptiškai nusiteikusi, bet paragavusi nudžiugau ir nusprendžiau, kad šįsyk joms vieta ne tik ant savaitgalio blynų, bet ir mano salotų lėkštėje.
⠀
Beje, šios salotos ne tik skanios, puikiai atrodo, bet ir yra maistingos, nes praturtinau jas bolivine balanda.
Na, ir jau nebesistebiu Itališkos krautuvėlės produktų kokybe, nes iki šiol viskas, ką teko ragauti, buvo labai labai gerai. Padažui naudotas Manestrini balzaminio acto kremas bio nerūgštus, maloniai saldus ir, svarbiausia, puikios sudėties, be jokių tirštiklių ir skonio stipriklių. Vienintelis minusas – matau, kad greitai išnaudosim, nes labai patiko!
Mango, braškių ir fetos sūrio salotos su bolivine balanda
admin Nors šiais laikais braškių galima gauti visus metus, vis tik žiemos sezonu jos lyg „medinės“, todėl stengiuosi atsivalgyti iki soties,… Greiti receptai salotos, lengvi pietūs, vegetariškas maistas, daržovės, balzamiko actas, gaivios salotos, braškės European SpausdintiIngredientai
2 porcijoms reikės:
- 1/2 puodelio bolivinės balandos
- 2 saujų špinatų
- 2 saujų gražgarsčių
- 1 mango
- 2 saujų braškių
- 1 avokado
- 2 saujų nesūdytų pistacijų branduolių
- 100 g fetos sūrio⠀
Padažui reikės:
- 8 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus (naudojau Contadino)
- 6 a.š. balzaminio acto kremo (naudojau Manestrini)
- 6 a.š. skysto medaus
- Išspaustų 2 griežinėlių laimo sulčių
- 1 a.š. džiovinto baziliko
- Druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
- Į puodą įpilkite 1 puodelį pasūdyto verdančio vandens. Suberkite gerai perplautą bolivinę balandą ir virkite apie 15 min. Atvėsinkite.
- Keptuvėje pakepinkite pistacijų branduolius.
- Į lėkštes sudėkite špinatus ir gražgarstes.
- Sudėkite virtą bolivinę balandą.
- Sudėkite supjaustytas braškes, mangą ir avokadą.
- Įtrupinkite fetos sūrį.
- Apibarstykite kepintomis pistacijomis.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus ir apšlakstykite salotas.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Itališka krautuvėle.
#reklama