Nors pyragas Galette dažnai gaminamas su vaisiais ar uogomis ir tampa puikiu desertu, bet jis nebūtinai turi būti saldus. Jei Velykų meniu dar pilnai nesustatytas, siūlau į jį įtraukti šį šaunų nesaldų pyragą su pievagrybiais, varške ir špinatais.
Pagaminti jį tikrai paprasta, bet jei tešlos ruošti labai nėra noro arba nėra laiko, galima išsisukti ir su pirktine sluoksniuota tešla. Tešlai naudojau speltų ir kukurūzų miltus, tačiau galite rinktis ir vien kvietinius, maišyti juos su avižiniais ar kitais, tik tuomet reikėtų reguliuoti vandens/ jogurto kiekį. Tešla turėtų būti minkšta, bet nelipni. Įdarui, vietoje varškės, tinka ir rikota. Kaip sakant, ką turim, iš to gaminam.
PIEVAGRYBIŲ, VARŠKĖS IR ŠPINATŲ PYRAGAS (GALETTE)
admin Nors pyragas Galette dažnai gaminamas su vaisiais ar uogomis ir tampa puikiu desertu, bet jis nebūtinai turi būti saldus. Jei… Idėjos pietums pyragas, nesaldus pyragas, špinatai, varškė, pievagrybiai, galetė, galette European Spausdinti
Porcijos: 4
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
Tešlai reikės:
- 110 g šviesių speltų miltų ir dar šiek tiek pabarstymui
- 70 g kukurūzų mitų
- 80 g sviesto
- 100 g graikiško jogurto
- 1,5 v.š. šalto vandens
- Žiupsnelio druskos
- Didelio žiupsnio prieskonių (naudojau viduržemio jūros, tinka ir itališkos žolelės)
⠀
Įdarui reikės: - 300 g pievagrybių
- 2 vidutinių raudonųjų svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 120 g špinatų (naudojau šaldytus)
- 250 g birios liesos varškės
- 2 kiaušinių
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimas
- Alyvuogių aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Įspauskite česnako skilteles ir sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skystis. Įmaišykite špinatus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Atvėsinkite.
- Sumaišykite abiejų rūšių miltus, druską ir prieskonius. Sudėkite šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutrinkite rankomis arba virtuviniu kombainu iki trupinių. Graikišką jogurtą sumaišykite su vandeniu ir įmaišykite į tešlą. Miltais pabarstykite dubenį ir įdėkite suformuotą tešlos rutulį. Palaikykite šaldytuve 30 min. – 1 val.
- Tuo tarpu kiaušinius šiek tiek paplakite ranka. Atvėsusius pievagrybius sumaišykite su varške ir supilkite maždaug 1,5 kiaušinio. Jei reikia, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Išimkite tešlą ir iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į apskritimą. Jei pasirodytų lipni, prieš kočiojant šiek tiek pabarstykite miltais. Į vidurį sudėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite, palikdami kraštus užlenkimui. Užlenkite tešlos kraštus ir aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu. Jei plakinio lieka, paskirstykite ant įdaro. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.